Rajko_GrlicGrlić zadovoljan prođom filma u Beogradu 

Hrvatski režiser Rajko Grlić izjavio je da je sa više od 1.000 gledalaca postignutim od premijere 11. marta do danas zadovoljan kako prolazi u Beogradu njegov novi film „Neka ostane među nama“. 
-Nekad bi film u Beogradu imao tri puta više gledalaca nego u Zagrebu. Sada smo u Zagrebu za prvi vikend imali 4.000 gledalaca, a u Beogradu tri put manje. U Hrvatskoj film ide jako dobro, a nadam se da će žene Beograda krenuti polako da međusobno preporučuju film – rekao je Grlić novinarima večeras u Beogradu. 
„Neka ostane među nama“ prati petoro glavnih junaka u Zagrebu od kojih svako vodi dvostruki ljubavni život. U Grlićevoj gorko-slatkoj priči o neumornom traganju za ljubavlju i srećom, osim hrvatskih glumaca Bojane Navojec, Ksenije Marinković, Darije Lorenci i Nataše Dorčić, jednu od glavnih uloga igra i srpski glumac Miki Manojlović. 
„Neka ostane među nama“ ponovna je saradnja Grlića i Manojlovića nakon filomova „U raljama života“ (1985) i „Za sreću je potrebno troje“ (1985). Grlić je rekao da je uloga u njegovom novom filmu posebno pisana za Manojlovića. 
-On je imao godine i sve ono što taj lik krasi. Činilo mi se da je za taj lik Miki bio idealan glumac. Svakako spada među moje omiljene glumce. Imam ih nekoliko. Mada generalno volim glumce, oni su moja najveća slabost – rekao je Grlić. 
Režiser „Čaruge“ (1991) i „Karaule“ (2006) rekao je da je i dalje zbog birokratskih zavrzlama teško angažovati za film glumačku ekipu iz raznih republika bivše Jugoslavije. 
-To je gotovo nemoguće i nikome nije za preporučiti, jer su pravila igre u svakoj državi drugačije. Nadam se da će se birokratske prepreke smanjivati. Osuđeni smo jedni na druge, mala smo tržista, a imamo i jezike koje zovemo drugačije a znamo da su isti – rekao je sineasta. 
Koscenarista „Neka ostane među nama“ Ante Tomić nedavno je objavio roman „Čudo u Poskokovoj dragi“ koji Grlić planira da pretvori u svoj sledeći film koji će biti „ako se nađu pare, šašavi i ludi vestern i mjuzikl u jednom“. 

Povezana vest:  Kim Kardašijan u filmu Tajlera Perija