Dani-zAnimacije-2012

Vikend francuskog animiranog filma u DOB-u
 
Ciklus francuskog animiranog filma pod nazivom „Dani (z)animacije“ biće održan od 7. do 9. septembra u sali Amerikana u Domu omladine Beograda, najavila je danas ta institucija.
To je drugo izdanje festivala francuske animacije koje organizuju Francuski institut i Dom omladine, a cena ulaznice je sto dinara.
Program obuhvata radove najpoznatijih autora frankofonskih zemalja i sastavljen je od reprezentativnih ostvarenja, počev od laureata prestižnih nagrada pa sve do klasika Žan Fransoa Lagionija.
Prve večeri, u petak biće prikazan dugometražni film „Panika u selu“ (produkcija 2009. godine) u režiji Stefana Obijea i Vensana Patara.
Prema sinopsisu, Kauboj i Indijanac su profesionalci za pravljenje katastrofe. Kada god nešto naume, nastane haos. Ovog puta žele da proslave rođendan Konja, ali su u dilemi šta da mu kupe.
U subotu su na programu „Brendan i tajne Kelsa“ (2009. godina, trajanje 65 minuta) u režiji Toma Mura, a zatim izbor od nekoliko kratkih filmova.
Za nedelju su najavljena dva dugometražna filma – „Ostrvo Blek Mor“ (2004. godina) reditelja Žan-Fransoa Lagionija i „Rabinova mačka (2009.) u režiji Žoana Sfara i Antoana Delvoa.

 

Povezana vest:  Producentska kuća plaća preko milion dolara zbog povrede Harisona Forda