Al_Pacino_2012

Al Paćino kao fudbalski trener?
 
Holivudska zvezda Al Paćino navodno je zainteresovan za ulogu Džoa Paterna u filmu o pokojnom fidbalskom trenteru Pen univerziteta, prenosi „Dedlajn“.
Film će biti zasnovan na Paternovoj biografiji u kojoj autor Džo Posanski piše o poslednje dve godine u životu jednog od najpoznatijih fudbalskih trenera sa koledža.
Pateno, koji je preminuo u januaru, sa timovima sa koledža nakupio je 409 pobeda pre nego što je skandal o zlostavljanju dece u koji je bio umešan pomoćnik trenera Džeri Sandaski zauvek ukaljao Paternovu reputaciju.
Zlostavljanje, koje se dešavalo tokom čitave karijere trenera, prikrio je Paterno kako bi zaštitio reputaciju škole.
Nacionalno udruženje atletskih programa koledža (NCAA) pokrenulo je slučaj protiv Paterna i univerziteta i posle njegove smrti zabranilo je koledžu učešće na takmičenjima u naredne četiri godine, kaznilo je školu sa 60 miliona dolara i uzelo sve pobede od 1998. do 2011. čime je Paternov rekord spao na 298 pobeda.
Sandaski je osudjen u julu na seksualno zlostavljanje 10 mladića i mogao bi bude osudjen na doživotnu robiju.
Za sada se ne zna ko će režirati ili pisati scenarijo za film, a Paćino je već jednom igrao fudbalskog trenera, u filmu Olivera Stouna „Svaka bozja nedelja“.

 

Povezana vest:  Jennifer Lawrence kao Katniss i u drugom delu 'Igri gladi'