Roger-Moore_0

Rodžera Mura tukle žene

Nepobedivom Džejmsu Bondu je takođe bila potrebna zaštita i to, verovali ili ne, od nežnijeg pola.

Poznati britanski glumac Rodžer Mur, koji sa Šonom Konerijem vodi mrtvu trku kada je u pitanju najbolje tumačenje slavnog britanskog tajnog agenta, otkrio je nedavno da je bio žrtva porodičnog nasilja.

U intervjuu koji je dao britanskoj televiziji ITV1, 84-godišnji Mur je priznao da su njegove dve prve supruge bile fizičke nasilne prema njemu.

Povezana vest:  Dženifer Hadson u rimejku Telohranitelja

Sve je počelo nakon venčanja 1946. godine sa umetničkom klizačicom Durn Van Stejn. U to vreme, Mur je imao svega 19 godina i brak se vrlo brzo pretvorio u noćnu moru.

Naime, Durn ga je gotovo od samog početka maltretirala. Imala je običaj da ga grebe kada se naljuti, a jednom prilikom ga je gađala čajnikom u glavu.

Povezana vest:  "Turbo 3D" dojurio u bioskope

Glumac je voditelju emisije „Životne priče“ Pirsu Morganu rekao da su mu iz tog vremena ostali brojni ožiljci po telu.

Govoreći o svojoj drugoj supruzi, pevačici Doroti Skvir, koja je bila 12 godina starija od njega i s kojom se oženio 1953, Mur je kazao da su se stalno oko nečeg prepirali.

Tokom jedne svađe, Doroti je zgrabila gitaru i udarila ga svom snagom po glavi.

Povezana vest:  Retrospektiva filmova Gorana Paskaljevića u Londonu

„Skroz je uništila gitaru. Imala je tešku narav“, prokomentarisao je bivši tajni agent 007.

Rodžer Mur je još dva puta stao na „ludi kamen“. Godine 1969. oženio se sa Luizom Matioli sa kojom ima kćerku Deboru (48) i sinove Džefrija (46) i Kristijana (38), a od 2002. je u braku sa Kristinom Tolstrup s kojom, kako kaže, „vodi miran život vez problema i svađa“.