Virus_front

Početak snimanja kratkometražnog filma Virus u režiji Miše Zorovića
 
Po scenariju Marka Popovića, a u režiji Miše Zorovića, filmska produkcija Midžor film nalazi se u poslednjoj fazi predprodukcije.
Radnja filma Virus dešava se danas u Beogradu, u urbanoj gradskoj sredini. Svakodnevnica I sama radnja filma posvećeni su nasilnom ponašanju u porodici, školi, na ulici. Scenario nas nizom eksplicitnih radnji uvodi u teoriju društvenog ,,virusa’’, nasilja koje se prenosi sa čoveka na čoveka, čime su najviše izložena deca.
Film će se snimati u drugoj polovini oktobra na lokacijama beogradskih opština Novi Beograd i Palilula, a samo snimanje će trajati sedam dana. Po prvi put u Srbiji, scena udarca automobilom biće snimljena savremenim produkcijskim i postprodukcijskim pristupom.
Glumačka podela oslanja se na mlade glumce – debitante, koji će uz podršku Gorice Popović, Ljubomira Bandovića, Bore Nenića, Vladimira Petrovića, Dušice Radulović, na adekvatan način preneti poruku filma Virus, čija je tema nasilje u porodici.
Film je podržalo Ministarstvo kulture i informisanja Republike Srbije u aprilu 2012.godine na konkursu za dokumentarni i kratkometražni film.
Povezana vest:  Pogledajte insert iz filma Kventina Tarantina “Đangova osveta” (Django Unchained)!