Not Fade Away

Filmski debi tvorca „Porodice Soprano“
 
Tvorac popularne serije „Porodica Soprano“ vraća se, ovoga puta na velika platna, novom sagom koja je smeštena u Nju Džerzi i umesto mafijaša i nasilja bavi se tinejdžerima i rokenrolom.
Filmski debi Dejvida Čejsa „Not Fade Away“ koji je premijerno prikazan na filmskom festivalu u Njujorku je priča o odrastanju smeštena u šezdesete godine 20. veka i prati živote grupe tinejdžera koji osnivaju rok bend.
Glavnu ulogu Daglasa, koji sa svojim pospanim očima i čupavom kosom podseća na mladog Boba Dilana, igra Džon Magaro, a njegovog oca Džejms Gandolfini, poznatiji kao Toni Soprano.
Gitarista benda Brusa Springstina, Van Zant bio je muzički supervizor u filmu i učio je glumce kako da sviraju hitove Badija Holija, „Bitlsa“. „Stonsa“ i „Kinksa“.
Čejs, 67, rekao je Rojtersu da je film izuzeto ličan ali ga nije bas smestio u kategoriju autobiografije, iako je kao tinejdžer svirao bubnjeve. „Nikada nismo nastupili van podruma. Niko nas nije čuo“, rekao je on.
Film je prepun muzike koja, kaže Čejs, ilustruje slobodu ali i generacijski jaz budući da Gandolfinijev like sluša „Bali Ha’i“, a njegov sin rokenrol šezdesetih.
Prve kritike su relativno pozitivne. Neki kritičari pohvalili su duhovite dijaloge i sposobnost Čejsa da uhvati duh društvenih i političkih promena tog doba, dok drugi smatraju da likovi nisu dovoljno razvijeni a zaplet stereotipan.
Bioskopska distribucija filma očekuje se u decembru.
Povezana vest:  Miloš Biković izlazi izvan granica realnosti