Tom_Cruise_London

Tom Kruz napušta sajentološku crkvu
 
On je jedan od najpoznatijih sledbenika kontroverzne religije poznate kao sajentologija. Međutim, čini se kako će glumac Tom Kruz napustiti sajentološku crkvu u pokušaju da ponovo osvoji svoju bivšu suprugu Kejti Holmes.
Kada je par ranije ove godine najavio da se razvode, religija je navedena kao glavni razlog iza raspada njihovog braka. Sada jedan izvor blizak glumcu navodi kako je on počeo da se udaljava od crkve koja mu je uništila brak.
Govoreći za The People, jedan blizak prijatelj Toma Kruza je izjavio: – Sada kada je izgubio ono najdraže u svom životu, on shvata da sajentologija nije uništila njegov uspeh na bioskopskim blagajnama širom sveta, ali mu je zato uništila čak dva braka.
Tom se crkvi pidružio 1990. godine, za vreme prvog braka sa Mimi Rodžers. Sajentologija je navedena kao glavni krivac i za njegov razvod od Nikol Kidman.
-Izgubio je Nikol, a sada Kejti i Suri. Uvek je koristio tehnike sajentologije, ali sada shvata da one ne funkcionišu u braku – dodao je izvor. Prema nekim izjavama, Kruz se polako udaljava i od Dejvida Miskavigea, vođe sajentološke crkve.
-Tom i Dejvid su bili jako bliski, ali ta veza polako propada. Nakon gubitka supruge i ćerke Tom je preispitao svoju ulogu u crkvi. Nije u potpunosti izgubio veru, ali smatra da je sajentologija glavni krivac za raspad njegovog braka – rekao je izvor.
Povezana vest:  Metju Mekonahi u filmu sa Širli Meklejn