robert-de-niro

Holivudske filmske nagrade Deniru, Giru i Afleku

Glumci Robert Deniro i Bredli Kuper, kao i reditelji Dejvid O. Rasel i Kventin Tarantino dobitnici su ovogodišnjih Filmskih nagrada Holivuda, kojima se otvara „sezona“ nagrada u kinematografskoj meki.
Nagrade su dobitnicima uručene sinoć na svečanosti u Beverli Hiltonu, u Los Anđelesu. 
Nagrade, čiji je osnivač režiser Karlos de Abreu, dođeljuju se kao priznanje pojedincima za uspeh u karijeri i za filmove snimljene u toku kalendarske godine koji još uvek nisu prikazani u bioskopima.
Primajući nagradu za scenaristu godine, Tarantino je primetio da je čudno dobiti priznanje za film na kojem još uvek radi, ali je dodao da će mu ona dobro doći kada bude morao da brani scene sa dugim dijalozima prilikom montaže.
-Moći ću da im kažem, hej, hoćete da mi izbacite repliku iz scenarija za koji sam dobio nagradu? – kazao je u šali slavni reditelj. 
Nagrada za komediju pripala je Džudu Apatou za film „This is 40“ koji u bioskope stiže tek za Božić. 
-Ono najčudnije u vezi ove ceremonije je to što nijedan od večeras spomenutih filmova još nije nigde prikazan. Čak za neke nisam ni čuo – prokomentarisao je komičar Set Rogen prilikom uručivanja nagrade Apatou. 
Deniro, Kuper i Rasel su nagrađeni za film „Silver Linings Playbook“ koji će početi da se prikazuje krajem godine. Među dobitnicima ovih neobičnih nagrada bili su još Ben Aflek i glumačka ekipa njegove drame „Argo“, kao u glumci Ejmi Adams, Dastin Hofman i Marion Kotijar, dok je Ričard Gir dobio nagradu za životno delo.

Povezana vest:  Nil Patrik Haris voditelj Oskara