Argo

„Argo“ i „Hipnotizer“ od 8. novembra u bioskopima

Filmovi „Argo“ u režiji Bena Afleka i „Hipnotizer“ Lasea Halstroma, koji su prikazani na nedavno završenoj „Sinemaniji“, od 8. novembra biće na redovnom repertoaru domaćih bioskopa, najavio je distributer „Tak“.

Radnja drame „Argo“ odigrava se u vreme iranske revolucije, kada agent CIA osmišljava rizičan plan za oslobađanje šestoro Amerikanaca koji su se sklonili u kuću kanadskog ambasadora.

Povezana vest:  U planu nova verzija filma "Džumandži"

Zasnovan na istinitim događajima, „Argo“ prati opasnu tajnu operaciju koja se odvijala iza kulisa krize talaca u Iranu o kojoj istina decenijama nije bila poznata javnosti.

Film je doživeo veliki uspeh na filmskom festivalu u Torontu i sada se nalazi na prvom mestu svetske „BoxOffice“ liste gledanosti. Igraju Aflek, Alan Arkin, Brajan Krenston, Džon Gudman, Keri Biš…

Povezana vest:  Vinterbotom iznenađen reakcijama na njegov novi film

„Hipnotizer“ je ovogodišnji švedski kandidat za Oskara i snimljen je po istoimenom svetskom bestseleru Laša Keplera.

Po sinopsisu, hladne decembarske noći psihijatar Erik Marija Bark dobija telefonski poziv iz stokholmske bolnice. Inspektor Jona Lina moli ga za pomoć u slučaju pacijanta koji preživljava jaku traumu.

Nesrećnom mladiću su na brutalan način ubijeni roditelji i jedna sestra, a hipnoza je jedini način da policija nađe neki trag i spasi još jednog preživelog člana porodice, pre nego što bude kasno.

Povezana vest:  Da li Kristen i Robert planiraju dete?

Glavne uloge tumače Tobias Ziliakus, Mikael Persbrandt, Lena Olin.