Casablanca,_title 

Biće nastavka „Kazablanke“?
 
Pre 70 godina u američkim bioskopima prikazana je „Kazablanka“, a danas se u Holivudu priča o nastavku ovog čuvenog filma.
Za ljubitelje filma, „Kazablanka“ je ostvarenje koje se obavezno mora pogledati. Kultni film iz 1942. godine u kome su igrali Hemfri Bogart i Ingrid Bergman osvojio je tri Oskara, mesto u Nacionalnom filmskom registru SAD, a njegov scenario je Udruženje pisaca Amerike proglasilo najboljim ikada.
List „Njujork post“ piše da unuka jednog od osnivača studija „Vorner“ Kes Vorner razmišlja o snimanju nastavka „Kazablanke“ prema scenariju Hauarda Koča koji je bio jedan od saradnika na filmu.
I ranije je bilo pokušaja da se snimi nastavak, uključujući i „Vornerov“ projekat „Brazavil“, ali su svi propali.
Kes Vorner je na Kočovu priču naišla u gomili scenarija u njegovoj kući u Vudstoku.
„Vorner“ je razmatrao scenario neko vreme i Vornerova smatra da je studio bio zainteresovan za realizaciju projekta pod uslovom da pronađu odgovarajućeg reditelja.
Kočova priča nazvana „Return to Casablanka“ (Povratak u Kazablanku) prati Ilsu i Viktora Laska koji bezuspešno pokušavaju da pronađu Rika nakon što se on sa Renoom pridružio snagama Slobodne Francuske u borbi protiv Romela u severnoj Africi.
Kako prenosi „Post“, posle odlaska iz Kazablanke Ilsa saznaje da je trudna i rađa dečaka koji odrasta u Americi. Dečakov otac je Rik što Laslo zna, ali ga tretira kao svog sina. Dečak se zove Ričard i odrasta u zgodnog, žestokog momka nežnog srca koji podseća na oca. Kada otkrije ko mu je otac, dečak pokušava da sazna nešto više o svom ocu čije su akcije u Kazablanci legendarne.
Iako još uvek nije potrvđeno da će film uopšte biti sniman, u Holivudu se već priča o tome ko bi trebalo da igra Ričarda. Istoričar „Kazablanke“ Alžan Hamerc smatra da bi uloga trebalo da pripadne Džozefu Gordonu Levitu.
Povezana vest:  POČELA SINHRONIZACIJA ANIMIRANOG FILMA "VILIJEVA PLANETA"