hipnotizer

„Argo“, „Hipnotizer“ i „Ralf“ od sutra u bioskopima
 
Filmovi „Argo“ u režiji Bena Afleka i „Hipnotizer“ Lasea Halstroma, koji su prikazani na nedavno završenoj „Sinemaniji“, kao i novi animirani film kompanije „Volt Dizni“ „Razbijač Ralf 3D“, u režiji Riča Mura, od sutra će biti na redovnom repertoaru domaćih bioskopa, najavili su distributeri.
Radnja drame „Argo“, u distribuciji Taka“, odigrava se u vreme iranske revolucije, kada agent CIA osmišljava rizičan plan za oslobađanje šestoro Amerikanaca koji su se sklonili u kuću kanadskog ambasadora.
Zasnovan na istinitim događajima, „Argo“ prati opasnu tajnu operaciju koja se odvijala iza kulisa krize talaca u Iranu o kojoj istina decenijama nije bila poznata javnosti.
Film je doživeo veliki uspeh na filmskom festivalu u Torontu. Igraju Aflek, Alan Arkin, Brajan Krenston, Džon Gudman, Keri Biš…
„Hipnotizer“ je ovogodišnji švedski kandidat za Oskara i snimljen je po istoimenom svetskom bestseleru Laša Keplera.
Po sinopsisu, hladne decembarske noći psihijatar Erik Marija Bark dobija telefonski poziv iz stokholmske bolnice. Inspektor Jona Lina moli ga za pomoć u slučaju pacijanta koji je preživeo jaku traumu.
Nesrećnom mladiću su na brutalan način ubijeni roditelji i jedna sestra, a hipnoza je jedini način da policija nađe neki trag i spasi još jednog preživelog člana porodice, pre nego što bude kasno.
Glavne uloge tumače Tobias Ziliakus, Mikael Persbrandt, Lena Olin.
„Razbijač Ralf“ bio je najgledaniji film tokom proteklog vikenda u Americi, zaradivši 49,1 miliona dolara što je ujedno i najbolje otvaranje jednog Diznijevog animiranog filma, saopštio je „Taramaunt“. Pre njega taj rekord držao je film „Zlatokosa i razbojnik“ sa zaradom od 48,8 miliona dolara.
Uspeh filma, prema oceni „Taramaunta“, govori u prilog činjenici da je „Razbijač Ralf“ namenjen širokoj publici.
Ideja da negativac iz arkadne igrice iz osamdesetih godina traži iskupljenje i scenografija koja prati priču bili su dovoljno ubedljivi za nostalgične roditelje koji su odrasli u tom periodu, smatraju u distributerskoj kući.
Film je odlično primljen i kod dece zbog zabavnih likova i jedinstvenih svetova unutar igrica koji su primamljivi pođednako za dečake i devojčice.
U sinhronizaciji na srpski jezik učestvovali su Đorđe Marković, Milan Antonić, Dušica Novaković, Maša Dakić i drugi.

 

Povezana vest:  Kusturica: "Na mliječnom putu" je moj politički testament