nikolatesla
Uskoro počinje snimanje filma Tesla, vladar sveta u Srbiji

Snimanje filma „Tesla, vladar sveta“ trebalo bi da počne početkom 2013. godine u Srbiji a nedavno su našu zemlju posetili glavni producenti holivudskog studija „Univerzal“ i odabrali više lokacija za snimanje, rekao je producent i scenarista filma Vladimir Rajčić.
-Moja producentska kuća kontroliše projekat i uspeo sam da glavne producente dovedem u Srbiju, nakon posete Evropi. Tu smo proveli par dana i dogovorili smo se da će se projekat raditi u Srbiji. Mi smo potajno obišli za tri dana čitavu Srbiju, ima mnogo lokacija koje su nam se dopale, a neke od njih su sam Beograd i njegova okolina –  rekao je Rajčić medijima.
On je ispričao da će jedna od lokacija biti blizu aerodroma, dodajući da je on birao lokacije koje su interesantne i odgovaraju za izgradnju kulisa i grada.
-Birali smo intersantne lokacije, čiji ambijent možemo da menjamo, da snimamo u svako doba dana i noći, da ih zatvorimo i gde možemo da gradimo – ispričao je Rajčić koji je suvlasnik “V.P.R produkcije“, istakavši da je pored studijskog snimanja želeo da što više vremena ekipa provodi napolju i da prostor bude autentičan.
On je rekao da će film biti visokobudžetni i u 3D tehnici, a da će obuhvatiti čitav Teslin život, stim što će se najviše fokusirati na naučnikov život u razdoblju između 30. i 60. godine, jer je taj deo njegovog života, prema mišljenju Rajčića, “najvažniji“.
Rajčić je rekao da pregovara sa još nekim filmskim studijima, ali da je njegov favorit “Universal studio“ i dodao da zbog ugovora još ne može da otkrije koji će to studio tačno biti.
Takođe, nije želeo mnogo da razgovara ni o glumcima koji će se pojaviti u filmu, ali je napomenuo da su “u igri“ Kristijan Bejl, Nikolas Kejdž, Harison Ford, a da će Lolita Davidovič igrati Teslinu majku.
Prema rečima Rajčića uz projekat su stali i američki Senat i ambasada SAD u Beogradu.
On je najavio da će uskoro početi na izabranim lokacijama da se grade kulise, a da se čeka ugovor sa Vladom Srbije kako bi se počelo snimanje. Snimanje je prvobitno trebalo da počne u januaru 2013. godine, ali se zbog ugovora pomerilo za nekih 30-ak dana.
-‘Ministarstvo kulture proglasilo je da je projekat od nacionalnog značaja za našu zemlju, lično sam razgovarao sa premijerom Vlade, koja je stala iza projekta, jer su rekli da je od značaja za naš narod -rekao je Rajčić.
-Spremni smo i želimo da počnemo sa snimanjem. Nisam hteo da snimamo ni gde već samo u Srbiji jer je važno snimati film o Tesli u Srbiji, to je naš brend – ocenio je Rajčić, dodavši da je bio veoma ponosan kada je “Holivud riporter“ na naslovnoj strani objavio naslov “Srbija snima film o Nikoli Tesli“.

Povezana vest:  Gaj Riči o razvodu i novom filmu