ursula-andress_dr_no

Ursula Andres: Ne volim više filmove o Džejmsu Bondu
 
Prošlo je 50 godina od kako se Ursula Andres pojavila u čuvenom belom bikiniju u prvom filmu o Džejmsu Bondu, „Dr. No“.
Nekadašnji seks simbol, koja danas ima 76 godina, gostovala je nedavno na gala svečanosti koja je u njenu čast, a povodom pet decenija Džejmsa Bonda priređena u švajcarskoj prestonici.
Opuštena i dobro raspoložena, Ursula Andres je govorila o svom iskustvu „Bond devojke“, o slavnom špijunu 007, ali i o najnovijem Bondovom filmu „Skyfall“ sa Danijelom Krejgom u glavnoj ulozi.
-Nisam videla ‘Skyfall’. Filmovi o Džejmsu Bondu su mi sada dosadni. Više ih ne volim. U njima je sve sama akcija, eksplozija, specijalni efekti. To više nisu priče Iana Fleminga – kazala je glumica za list „Maten“.
U odgovoru na pitanje šta za nju predstavlja „Bond devojka“, Ursi, kako je zovu u rodnoj Švajcarskoj, bila je više nego direktna: „Ne znam šta to uopšte znači. Ne volim taj izraz. Nema sadržaja. Bondova devojka je jedno veliko ništa“.
Ursula je počela karijeru kao model u Rimu, da bi kasnije glumila u nekoliko italijanskih filmova. Njena najpoznatija uloga je Honi Rajder, prve Bondove devojke u filmu „Dr. No“ Kasije je glumila sa Elvisom Prislijem u filmu „Fun in Acapulco“, a četiri godine kasnije igrala je u filmskoj parodiji o Džejmsu Bondu u filmu „Kazino Roajal“. Pozirala je naga za „Plejboj“ 1965. godine.

 

Povezana vest:  Slavimo ljubav uz nastavak ledene bajke u Cineplexx bioskopima