rob-pattinson-kristen-stewart

Završava se „Sumrak saga“

Hiljade obožavalaca okupilo se sinoć na crnom tepihu u Los Anđelesu kako bi videli omiljene glumce pre premijere poslednjeg dela „Sumrak sage“ – „Praskozorje 2“. Robert Patinson, Kristen Stjuart, Tejlor Lotner i drugi članovi glumačke ekipe pozdravili su se sa fanovima od kojih su mnogi danima kampovali ispred bioskopa u centru Los Anđelesa kako bi videli omiljene glumce i film pre nego što se pojavi u bioskopima u petak.
U „Praskozorju – Drugi deo“ ljubavna priča između Bele Svon (Stjuart) i vampira Edvarda Kalena (PAtinson) i vukodlaka Džejkoba Bleka (Lotner) dolazi do uzbudljivog kraja kada su Bela i Edvard prinuđeni da zaštite svoje dete od drevnog vampirskog udruženja.
Stjuartova, koja je napokon mogla da pokaže svoju divlju stranu igrajući Belu – vampiricu, rekla je da se nada da će gledaoci voleti konačnu transformaciju njenog lika u filmu.
-Bela je naporno radila da dođe do trenutka kada mogu da imaju sve i zabavno je biti tu. Ona je uvek bila ljudsko biće a sada, kada to više nije, zatiče se na vampirskoj teritoriji i to je sjajno – rekla je ona Rojtersu.
Više od 2.000 obožavalaca iz celog sveta ulogorilo se na trgu ispred bioskopa još prošle nedelje gde je filmski studio „Samit“ organizovao aktivnosti i maratonska prikazivanja prethodnih nastavaka.
Svi glumci iz serijala dugo vremena su proveli dajući autograme i fotografišući se sa lojalnim fanovima koji su više od pet dana odolevali hladnom novembarskom vremenu.
Patinson je rekao da se nada da će se obožavaocima dopasti „labudova pesma“ franšize.
-Nadam se da će shvatiti da je to odavanje počasti njima jer smo na njih mislili kada smo je snimali – rekao je glumac.
Lotner je rekao da mu je žao što se oprašta od filmova i lika koji je voleo, ali je dodao da se nada da će se obožavaocima dopasti završetak sage. „Osećam se fantastično i tužno i emotivno i mnogo toga mi se vrti po glavi, ali pokušavam da upijem svaki trenutak, jer mi sve ovo mnogo znači“, rekao je on. Glavnim zvezdama pridružili su se i Niki Rid, Ešli Grin, Kilan Luc, Džekson Retbon, Majkl Šin i Dakota Fenink, kao i reditelj Bil Kondon i autorka Stefani Majer čiji su romani (u Srbiji ih je izdao „Evro Đunti“) i zazlužni za „Sumrak“ fenomen.
Majerova je rekla da će joj nedostajati da gleda troje glavnih glumaca koji su se u filmovima razvili i kao glumci i kao likovi.
-Bilo je sjajno gledati ih kako odrastaju, naročito Kristen, jer se njen lik toliko menja u filmu i gledati je kako postaje veličanstvena i zaista u liku, da bude najžešća od najžešćih, je bila velika nagrada za mene – rekla je Majerova.

Povezana vest:  Montevideo premašio 200.000 gledalaca