srdan_golubovicFilmski projekat Srdana Golubovića na Kanskom festivalu
Novi filmski projekat pod naslovom „Krugovi“ reditelja i producenta Srdana Golubovića, odabran je da bude predstavljen na sesijama scenarista programa „Atelje“ predstojećeg 63. Kanskog festivala, koji se održava od 12. do 23. maja, saopštio je danas distributer Tuck.
Golubovićev projekat našao se među 15 odabranih za ovogodišnje predstavljanje dela u nastanku, a u „Ateljeu“ će učestvovati i autori iz Bugarske, Mađarske, Turske, Francuske, Velike Britanije, Kambodže, Irana, Venecuele, Argentine i Japana.
Program „Atelje“ pokrenut je 2005. godine kako bi se finansijski pomoglo režiserima u završavanju njihovih projekata.
Za šesto izdanje fondacija „Atelier Cinefondacion“ je izabrala 15 projekata, a reditelji i producenti filmova će imati priliku da tokom trajanja programa, od 14. maja do 21. maja, upoznaju profesionalce iz filmske industrije u Kanu.
Srdan Golubović je režirao film „Klopka“ koji je 2007. godine bio srpski kandidat za „Oskara“ i ušao u uži krug nominovanih. Osvojio je, takođe, brojne nagrade u svetu.
Producentska kuća „Baš čelik“, koju vode Golubović i Jelena Mitrović, u međuvremenu je producirala filmove „Život i smrt porno bande“ Mladena Đorđevića, „Žena sa slomljenim nosem“ Srđana Koljevića i „Besa“ Srđana Karanovića.
Povezana vest:  Na jubilarnom 40. Festu - 75 premijera