bioskop_balkanBioskop Balkan se zatvara 28. marta

Poslednja projekcija u bioskopu „Balkan“ u Beogradu, koji će nakon toga biti zatvoren, biće održana 28. marta u 22 časa, kada će u tom bioskopu biti prikazan film „Na lepom plavom Dunavu“ reditelja Darka Bajića, koji je prikazan i na otvaranju bioskopa 2008. godine. 
Direktor bioskopa Balkan Darko Bajić rekao je agenciji Beta da se bioskop „Balkan“ zatvara, jer vlasnik tog bioskopa započinje renoviranje prostora, ali nije rekao da li zna koja će biti namena tog prostora ubuduće. 
U maju 2008. godine, „Beograd film“ je, uprkos protivljenju manjinskih akcionara, prebacio imovinu šest bioskopa – „Balkan“, „Partizan“, „Jadran“, „Kozara“, „Voždovac“ i „Slavica“ – na zavisna društva „Beobana“, „Beopana“, „Beojana“, „Beokona“, „Beovona“ i „Beoslaba“. Ona su zatim prodata kiparskim firmama „Zerosum partners“ i „Šatnel Limited“. 
U saopštenju bioskopa „Balkan“ se navodi da je taj bioskop počeo sa radom 2008. godine, kao i da je opstao isključivo ličnim inicijativama i podrškom beogradskih filmskih autora i gledalaca. -Protekle su dve godine uspešnog rada bioskopa Balkan, koji je u tom periodu, kao jedinstveni prostor u Srbiji čuvao tradiciju cenjene kinematografije u svetu, i postao zaštitno ime autora srpskog filma – piše u saopštenju.

Povezana vest:  Bredli Kuper: Hangover III će se snimati u Los Anđelesu