7 DANA U HAVANI
Provedite „7 dana u Havani“
 
„7 dana u Havani“, autentični prikaz glavnog grada Kube, domaća publika će premijerno moći da pogleda 10. januara, u 20:30h u Sava centru.
Sedam svetskih reditelja, kroz različite senzibilitete i filmske izraze, prikazalo je ono što glavni grad Kube čini jedinstvenim. Loren Kante, Hulio Medem, Gaspar Noe, Elija Sulejman, Huan Karlos Tabio, Pablo Trapero i Benisio Del Toro predstavili su svoj doživljaj Havane u ovom dinamičnom omnibusu. 
Po scenariju kubanskog pisca Leonarda Padure napravljen je film koji čini sedam zasebnih, ali povezanih poglavlja – svako poglavlje drugi dan, drugi reditelj. Svojevrsni omaž Kubi prikazuje fascinantni duh Havane i jedinstveni način života, daleko od turističkih klišea. Svako poglavlje prati jedan dan u životu različitih likova, a ove potpuno nezavisne priče povezuje mnogo više od lokacije.
Džoš Hačerson, zvezda filma „Igre gladi“, igra glavnu ulogu u rediteljskom debiju Benisija Del Tora. Priča prati mladog američkog turistu koji odlazi na svoje prvo putovanje po Kubi. Njegov taksista je sredovečni čovek sa inženjerskom diplomom koji će mu pokazati grad koji je sve drugo, samo ne tradicionalan.
Poznati reditelj Emir Kusturica igra glavnu ulogu u priči Pabla Trapera, dok se u filmu pojavljuje i talentovani Danijel Brul („Zbogom Lenjine“, „Prokletnici“).
Film „7 dana u Havani“ premijerno je bio prikazan u Kanu, u selekciji „Izvestan pogled“, dok je domaća publika ovaj film mogla da pogleda na nedavno zavšenom 18. Festivalu autorskog filma, u Beogradu.
         
Povezana vest:  Dodeljene Zlatne maline za najgori film