julia_robertsDžulija Roberts u filmu o epidemiji side u Njujorku
 
Holivudska glumica Džulija Roberts igraće lekarku-paraplegičara koja je na početku epidemije side lečila pacijente u filmskoj adaptaciji drame „The Normal Heart“ (Normalno srce), saopštila je kablovska mreža HBO.
 Film bi na ovoj američkoj kablovskoj televiziji trebalo da se pojavi 2014. i bavi se počecima epidemije side u Njujorku 1980ih.
 Oskarovka Roberts igra lekarku Emu Brukner koja leči nekoliko pacijenata zaraženih HIV virusom. Mark Rufalo igra Neda Viksa koji je svedok toga kako je bolest pokosila gej zajednicu u gradu, piše Rojters.
 Film će režirati tvorac serije „Gli“ Rajan Marfi a scenario će adaptirati pisac Tonijem nagrađene drame Leri Krejmer, jedan od prvih koji se zalagao za zaštitu i prevenciju od side.
 -Rajan je okupio izvanrednu ekipu koja će oživeti Lerijevo izvanredno pozorišno dostignuće na filmu i oduševljeni smo što ćemo ovaj važan film prikazati na HBO-u – navodi se u saopštenju predsedavajućeg kablovske Majkla Lombarda.
 „The Normal Heart“ na pozorišnoj sceni se pojavio 1985. u Njujorku i ponovo je „oživljen“ na Brodveju 2011. kada je komad dobio Tonija.
 Filmska verzija najpre je zamišljena kao bioskopski film pre nego što je HBO odlučio da ga pretoči u TV film.
Povezana vest:  Počeo je 46. SOFEST