Zero Dark Thirty
Filmovi o Bin Ladenu i Linkolnu za nagradu Udruženja pisaca
 
Pisci kontroverznog trilera o lovu na Osamu bin Ladena „00.30 – Tajna operacija“ (Zero Dark Thirty) i predsedničke drame „Linkoln“ nominovani su za nagradu Udruženja pisaca.
 Scenario za film o taocima u Iranu „Argo“, dramu o sajentologiji „Master“, komediju „U dobru i u zlu“ (Silver Linings Playbook) i „Pijev život“, takođe, su nominovani za nagradu koja se dodeljuje najboljem adaptiranom ili originalnom scenariju.
 Među 10 nominovanih našli su se još i „Flight“, „Ubica iz budućnosti“ (Looper), „Moonrise Kingtom“ i „The Berks of Being a Wallflower, prenosi Rojters.
 Scenarista filma „00.30 Tajna operacija“ Mark Boal nedavno se našao na meti napada američkih političara zbog scena mučenja u filmu koje je korišćeno u poteri za Bin Ladenom kao i zbog korišćenja poverljivog materijala u rekonstruisanju 10-godišnje potere za vođom Al Kaide. Bin Ladena su, inače, u maju 2011. ubile američke snage.
 Tvorci filma demantovali su da su koristili poverljiv materijal i tvrde da se u filmu jasno vidi da nijedan metod sam za sebe nije doveo do hvatanja Bin Ladena.
 Nagrade udruženja pisaca biće dodeljene na ceremonijama u Los Anđelesu i Njujorku 17. februara, nedelju dana pre dodele Oskara 24. februara u Los Anđelesu.
 
Povezana vest:  Anđelina Džoli dolazi u Hrvatsku sredinom februara