praskozorje_1

„Sumrak“ vodi sa nominacijama za Zlatnu malinu

Vampiri, muškarci u haljinama i loši očevi pokupili su najviše nominacija za Zlatne maline, „priznanja“ za najgore filmove i uloge u 2012. godini. „Sumrak saga: Praskozorje 2“, poslednji deo tin vampirske franšize dobio je 11 nominacija za Maline, dok je komedija Adama Sandlera „That’s My Boy“ o ocu koji se povezuje sa davno ostavljenim sinom dobila osam nominacija.
Zlatne maline ustanovljene su 1980. kao antinagrada Oskarima. Dodela Malina ove godine ponovo je vraćena u tradicionalni termin, noć uoči Oskara 23. februara.
„Srećne“ dobitnike bira 650 članova Fondacije Zlatna malina i na osnovu kritika na sajtu „Rotten Tomatoes“, prenose agencije.
Sendler ove godine neće moći da ponovi prošlogodišnji „uspeh“ kada je sa komedijom „Džek i Džil“ pokupio svih 10 nagrada.
Ove godine za najgori film nominovani su „Sumrak“, „That’s My Boy“, „Bojni brod“, „The Oogieloves in the Big Baloon Adventure“, „A Thousand Words“, „Džon Karter“.
U kategoriji najgorih glumaca našli su se Nikolas Kejdž, Robert Patinson, Edi Marfi, Adam Sendler i Tajler Peri.
Oskarovka Barbara Strejsend nominovana je za najgoru glumicu uz Kristin Sjuart, Ketrin Hejgl, Milu Jovović i Peri.

Povezana vest:  Stefan Arsenijević: Čast mi je što je “Strahinji Banoviću” pripala nagrada koja nosi ime osnivača FEST-a