DJANGO-unchained-action-figures
Figurice iz filma “Đangova osveta“ izazvale proteste
 
 Figurice likova iz filma “Đangova osveta“ Kventina Tarantina izazvale su proteste kod nekih afroameričkih organizacija koje su ih nazvale neprikladnim.
 Linija figurica glavnih likova iz filma prodaje se putem interneta, a napravio ih je proizvođač igračaka NECA u saradnji sa kompanijom “Weinstein“, prenosi AP.
 Direktor advokatske grupe “Projekat islamske nade“ Naje Ali održao je konferenciju za novinare sa drugim crnim udruženjima iz Los Anđelesa pozivajući na povlačenje figurica sa tržišta. Ali je ocenio da su figurice “šamar našim precima“.
 “Mi smo posramljeni“, rekao je Ali. “Osećamo kao da su trivijalizovane strahote ropstva koje su Afroamerikanci iskusili“.
 Kolekcija figurica napravljena je za decu stariju od 17 godina. Slične figurice su pravljene za sve Tarantinove filmove, uključujući njegov poslednji “Prokletnici“. Taj film, takođe je osvetnička fantazija ovoga puta smeštena u doba nacističke Nemačke.
 Ali je naglasio da njegove primedbe nisu vezane za film “Đangova osveta“ za koji je rekao da mu se svideo i da ga je pogledao dva puta.
 Film “Đangova osveta“ se pokazao kao pravi hit na blagajnama širom sveta, gde je zaradio 106,3 miliona dolara od Božića. Takođe je dobio i pet nominacija za Zlatni globus.

 

Povezana vest:  Novi trejler filma GODZILA 3D