Quvenzhane_WallisKo je mala Kvuvenžane Volis?
 
Njeno ime se teško izgovara, ali je na svim usnama – mala glumica je bila jedino veliko iznenađenje na jučerašnjem spisku nominovanih za Oskare 2013.
 Sa svega devet godina, Kvuvenžane Volis (Quvenzahne Wallis) stala je rame uz rame sa zvezdama poput Dženifer Lorens, Džesike Čestejn, Naomi Vots i veteranke Emanuele Rive.
 Rođenja 28. avgusta 2003. u Humi, u Luizijani, mala „Kvu“, kako je već svi zovu, pravo je otkrovenje fantastične drame „Zveri iz južne divljine“ (Beasts of the Southern Wild) mladog talentovanog američkog reditelja Bena Zejtlina.
 U filmu ona glumi glavnu ulogu – svojeglavu šestogodišnju devojčicu Hašpapi suočenu sa podivljalom prirodom.
 Njena gluma je tako ubedljiva da joj je donela tridesetak nominacija i devet priznanja, među kojima je priznanje za najbolju mladu glumicu koje joj je sinoć uručeno na dodeli „Pipls Čojs“ nagrada.
 Kvuvenžane je ulogu u filmu, koji je napravio senzaciju na nedavno završenom Sandens festivalu, dobila na prevaru. Naime, na audijciju su bila pozvana deca stara između šest i devet godina, a ona je u tom trenutku imala svega pet.
 Kvu je slagala datum rođenja kako bi upoznala reditelja Bena Zejtlina koga je odmah šarmirala i koji je čak promenio pojedine delove scenarija da bi ga što bolje prilagodio njenom karakteru odlučne devojčice.
 Njen uspeh se na zaustavlja na ovome, pošto Kvuvenžane već snima novi film, „Twelve Years a Slave“, u kom su joj partneri Bred Pit i Majkl Fasbender.
 Bez obzira na ishod ovogodišnjih Oskara, koji će biti poznat 26. februara uveče, mala Kvuvenžane Volis, koja je nedavno izjavila da „ne zna šta će obući i ko će biti u njenoj pratnji“ na svečanoj dodeli, postala je fenomen.
 
Povezana vest:  Film Džordža Klunija otvara 68. Venecijanski festival