Linkoln_1
Za 41. Fest „Memgakom“ obezbedio 18 filmova
 
Na predstojećem, 41. Festu bihe prikazano 18 filmova u distribuciji „Megakom filma“ (MCF), a među njima su hitovi „Linkoln“ i „Hičkok“, kao i premijera srpskog filma „Falsifikator“, najavio je danas poznati domaći distributer MCF.
 Festival će biti održan od 22. februara do 3. marta u Centru „Sava“ i drugim dvoranama. Kako je već objavljeno, glavni program će tradicionalno otvoriti film nagrađen Zlatnom palmom, a ovoga puta to je „Ljubav“ Mihaela Hanekea.
 „Ljubav“ je do sada osvojila i četiri nagrade BAFTA, kao i Zlatni globus, a nominovana je za Oskara u pet kategorija, uključujući one za najbolji film i režiju, ističe „MCF“.
 U glavni program Festa uvršteni su „Hičkok“ Saše Gervasija, „Anđeoski deo“ Kena Louča, „Ja i ti“ Bernarda Bertolučija, „Na putu“ Valtera Salaša, „U kući“ Fransoa Ozona, „Najbolja ponuda“ Đuzepea Tornatorea,“Nešto u vazduhu“ Olivijea Asajasa, „Stoker“ Park Čan-vuka.
 Film sa najviše nominacija za Oskara, „Linkoln“ Stivena Spilberga, biće prikazan u okviru programske celine „Holivud“.
 Za ciklus „Panorama svetskog filma“ distributer „MCF“ je obezbedio ostvarenja „Veliki majstor“ Vong Kar Vaja, „Pored puta“ Zorana Lisinca, „Kao neko zaljubljen“ Abasa Kiarostamija i „Vađda“ Haife Al Mansur, a za ciklus „Evropa u Evropi“ filmove „Kako sreća hoće“ i „Kauboj“.
 U programu „Izabrani dokumentarci“ biće prikazan film „S ljubavlju, Merilin“.
 Festival će zatvoriti film „Falsifikator“, najnovije ostvarenje reditelja i scenariste Gorana Markovića kojem će ta projekcija biti svetska premijera.
 
Povezana vest:  Premijera filma Katanac za bol 14. april u Koloseju Multiplex