djordje_balasevicBalaševićev film u Sava centru
Režiserski debi pop kantautora Đorđa Balaševića film „Kao rani mraz“ godinu i po od završetka snimanja stiže pred publiku 20. i 21. aprila projekcijama u beogradskom Sava centru, najavljeno je na sajtu dvorane www.savacentar.net.
Režiser, scenarista i autor muzike Balašević pred kraj snimanja u leto 2008. godine rekao je novinarima da je „siguran da to neće biti najgori film snimljen u ovoj zemlji“, i da će „Kao rani mraz“ biti „prvi vojvođanski film“.
-Želimo da predstavimo jedan deo sveta koji se zove Vojvodina, bez ikakvih separatističkih, autonomaških i ko zna kakvih ambicija. Čisto želimo da se malo odužimo zavičaju i delu sveta u kojem živimo – rekao je tada Balašević.
Prema ranijim najavama u Balaševićevom debitantskom filmu igraju Rade Šerbedžija, Mustafa Nadarević, Mira Banjac, Nikola Đuričko, Marko Makivić, Zijah Sokolović, Peđa Bjelac, kantautorova kćerka Jovana Balašević i drugi.
Jedna od asistenkinja režije je i Balaševićeva druga kćerka Jelena, a u filmu će se na kratko pojaviti i sam reditelj i njegov sin Aleksa Balašević.
Scenario za film Balašević je napisao na osnovu svoje balade „Priča o Vasi Ladačkom“, ali je istakao da film odudara od pesme, i da će gledaoci moći da vide „jedan neočekivani rasplet događaja“.
Producentska kuća „Salajka“ navodi da je film „priča o ljubavi, oslonjena na ‘Priču o Vasi Ladačkom’, ali ovaj put ispričanu očima njegovog sestrića Nikole, svedoka svega što se dogodilo nakon radnje opisane u pesmi“.
Direktorka „Salajka“ Balaševićeva supruga Olivera Balašević, koja se takođe pojavljuje u filmu, najavljivala je da će se snimanje i postprodukcija uklopiti u planirani budžet od dva miliona evra.
Povezana vest:  Biografija Žerara Depardjea u stripu