Julia Stiles 2013Džulija Stajls u biografskom filmu o Meri Pikford

Američka glumica Džulija Stajls pojaviće se u biografskom filmu o Meri Pikford, popularnoj glumici nemog filma pod nazivom “The First“ (Prva).
Glumica filma “Deset stvari koje mrzim kod tebe“ igraće holivudsku scenaristkinju Frensis Marijon u filmu o proslavljenoj glumici Pikford koja je poznata i po nadimcima „američki slatkiš“, „devojka sa loknama“, „mala Meri“…
-Džulija je neko koga sam odmah mogla da zamislim u eri starog Holivuda – rekla je rediteljka filma Dženifer DeLia, prenose američki mediji.
Marijon je često sarađivala sa Meri Pikford i bila je prva žena u istoriji koja je dobila Oskara 1930. godine u kategoriji za najbolji adaptirani scenario za film “Velika kuća“. Ona je takođe 1932. godine dobila Oskara u kategoriji najbolje priče’ za film “Šampion“.
Film “PRva“ je baziran na biografiji Elin Vajtfild pod nazivom “Pikford: Žena koja je stvorila Holivud“ (“Pickford: The Woman Who Made Hollywood“).
Pikford je 1929. godine dobila Oskara za najbolju glavnu glumicu u filmu “Koketa“, a Američki filmski institut ju je stavio na 24. mesto na listi 25. najboljih glumica 20. veka.

Povezana vest:  Kejt Blančet dobitnica priznanja za životno delo