Dobar dan da se umre muski 1

Novi nastavak filmskog serijala „Umri muški“ u Beogradu

UMRI MUSKI GREENETPeti deo filmskog serijala „Umri muški“, pod naslovom „Dobar dan da se umre muški“, biće premijerno prikazan u Beogradu 12. februara u „Sava centru“, a od 14. februara na redovnom bioskopskom repertoaru, najavio je danas srpski distributer „Megakom film“.
Nove avanture detektiva Džona Meklejna, koga ponovo igra Brus Vilis, dobile su pozitivne ocene nakon nedavnih premijera u Los Anđelesu, Londonu i Berlinu.
Akcioni triler režirao je Džon Mur, po scenariju Skipa Vudsa i Roderika Torpa.
Ovoga puta policajac i nacionalni heroj Meklejn putuje u Moskvu u potrazi za sinom Džekom, koga igra mladi australijski glumac Džaj Kurtni. Meklejn jedino zna da mu je sin u nevolji, a kada ga pronađe zajedno upadaju u probleme i sukob sa opasnim teroristima.
„Policajac koji ne uzima zarobljenike“ i njegov sin, agent CIA treba da zaustave krađu nuklearnog oružja. Sa ruskim podzemljem za petama i odbrojavajući minute do početka novog svetskog rata, dva Meklejna otkrivaju da ih njihove suprotne metode zajedno čine nezaustavljivim herojima.
Za našu publiku posebno je interesantno da jednog od kriminalaca sa kojima Meklejnovi „ukrštaju metke“ u Moskvi igra srpski glumac Radivoje Raša Bukvić.
On nažalost neće moći da dođe na beogradsku premijeru, zbog drugih obaveza. Oni koji su već videli film kažu da njegov lik plaćenika Alika izgleda potpuno drugačije od stereotipa o ruskom mafijašu.
„Alik je sofisticiran, kulturan džentlmen koji se besprekorno oblači i ubijanje smatra samo jednim od svojih mnogobrojnih talenata“, izjavio je Bukvić o svojoj ulozi.
Uoči premijere ispred „Sava centra“ nastupiće naša poznata kaskaderka Milkica Božić, koja će izvesti atraktivni nastup sa vatrom.
Povodom novog filma u Muzeju kinoteke 13. februara biće održan maraton sa projekcijama sva četiri prethodna dela ovog popularnog serijala, započetog još krajem 80-ih godina.
U akciju se uključio lanac „Grinet kafe“, koji je u svoju ponudu uvrstio specijalni „Umri muški“ meni, u sklopu sa nagradnim konkursom.
Kupci tog menija mogu da učestvuju u takmičenju za najduhovitiji odgovor na pitanje „Kako se to umire muški?“.
Odgovori se šalju SMS-om, a najbolji po izboru žirija dobiće nagrade, među kojima putovanje od sedam dana za dve osobe u neku od evropskih prestonica (poklon agencije „Rapsodi trevel“).

Povezana vest:  „Prvi osvetnik: kapetan Amerika“ u bioskopima od 28. jula!