Predivna stvorenja 3

Film “Predivna stvorenja“ od sutra u bioskopima

Film “Predivna stvorenja“ naćiće se od sutra na redovnom repertoaru domaćih bioskopa, najavljeno je na danšnjoj konferenciji u bioskopu “Takvud“ gde je predstavljena i istoimena knjiga Kami Garsije i Margaret Stol u izdanju “Lagune“.
Pi-ar menadžer “Lagune“ Vanja Gavrovski rekla je da je knjiga “Predivna stvorenja“, koju je ta izdavačka kuća izdala 2011. godine, nastala dok su Garsija i Stol ćaskale tokom ručka i rekle jedna drugoj da žele da napišu roman.
-Stol je uvek želela da napiše roman o natprirodnim bićima, a Garsija je želela da napiše roman u kome će se osećati jug jer je i ona južnjakinja – ispričala je Gavrovski. “Došlo je do spoja nespojivog i od jedne salvete na kojoj je osmišljen koncept romana nastao je ovaj roman koji je kasnije adaptiran i u film“.

Povezana vest:  "ZALEĐENO KRALJEVSTVO" UZ NOVU OLAFOVU AVANTURU PONOVO U BIOSKOPIM

BC-11489rV2
Radnja romana i filma prati devojku Linu Đukejn koja se razlikuje od svih sa kojima se mali južnjački grad Getlin u Karolini sreo i koja pokušava da sakrije svoje moći i prokletstvo koje generacijama prati nju i njenu porodicu, ali ona ipak ne može da sakrije svoju tajnu.
Mladić Itan Vejt, stanovnik ovog gradića već duže vreme sanja snove o čudnoj devojci, u oluji svetlosti, koja traži njegovu pomoć. Onog trenutka kada se sretnu ostvaruje se povezanost, toliko jaka da oslobađa jednu sasvim drugačiju oluju.
Njihova veza uznemiruje moćne sile Svetlosti i Tame, koje su generacijama održavale krhko primirje u ovom južnjačkom gradiću, navodi se u opisu knjige.
“Predivna stvorenja“, bestseler Njujork Tajmsa, prvi je u seriji pisaca Kami Garsije i Margaret Stol i popularan je širom sveta.
U filmu Ričarda LaGraveneza, glavne uloge tumače: Vajola Dejvis, Ema Tompson, Džeremi Ajrons, Elis Englert, Alden Erenrajh.

Povezana vest:  De Niro i Skorseze planiraju rimejk "Taksiste"

Trejler filma pogledajte OVDE!