SilverLiningPlaybook

„U dobru i u zlu“ od sutra u bioskopimma

Distributerska kuća Millennium Film & Video saopštila je da od 28. februara u našim bioskopima počinje prikazivanje filma U DOBRU I U ZLU (Silver Linings Playbook).
U pitanju je ostvarenje koje je se u sam vrh svetske filmske produkcije probilo tiho i bez pompe i zaslužilo čak osam nominacija za nagradu Oskar (uključujući Oskara za najbolji film, najbolju režiju, najbolju mušku i žensku glavnu ulogu, najbolji adaptirani scenario, itd.) kao i pregršt drugih nominacija i značajnih nagrada koje se po tradiciji dodeljuju početkom godine.
Originalan i duhovit scenario, omogućio je ekipi vrsnih glumaca da zasijaju punim sjajem i naprečac osvoje bioskopsku publiku širom sveta, pokazujući da se veliki film može napraviti i o običnoj temi, bez velikog budžeta i skupih efekata. Glumica Dženifer Lorens je za ulogu Tifani osvojila Oskara za najbolju glavnu žensku ulogu.
Film je sa uspehom prikazan za FEST-u 2013.
Priča prati Peta Solatano (Bradley Cooper) koji je izgubio sve – kuću, posao i suprugu. Pošto je osam meseci proveo u mentalnoj instituciji, sada ponovo stanuje sa majkom (Jacki Weaver) i ocem (Robert De Niro). Odlučan je da ponovo izgradi život, da ostane pozitivan i ponovo
osvoji suprugu, uprkos velikim izazovima koje je donela njihova razdvojenost. Njegovi roditelji žele da ponovo stane na noge i zajedno sa njima uživa u njima omiljenom fudbalskom klubu iz Filadelfije. Kad Pet upozna Tifani (Jennifer Lawrence), misterioznu devojku punu sopstvenih problema, sve se zakomplikuje. Ona se ponudi da mu pomogne u novom povezivanju sa suprugom, ali samo ako joj on uzvrati uslugu. U međuvremenu veza među njima počinje da jača, a oblaci nadvijeni nad oba njihova života počinju da dobijaju srebrni porub.

Povezana vest:  Ovacije na ekskluzivnoj projekciji komedije “Deset u pola” Danisa Tanovića u Novom Sadu