hickok kafe1

Hičkok kao inspiracija

Film „Hičkok“, koji je od 28. februara na repertoaru domaćih bioskopa, poslužio je kao inspiracija za nove tople napitke Greenet kafea. Delo čuvenog reditelja Alfreda Hičkoka može se prepoznati u kafama: „Triler late sa ukusom lešnika“, „Sablasni vanila krem“ i „Cimet moka sa ukusom straha“, koje su sinoć predstavljene u poznatoj beogradskoj kafeteriji.
čšPromociji specijalnog menija koji će naredne dve nedelje biti u ponudi svih Greenet kafea u Beogradu i Novom Sadu, prisustvovali su i mladi glumci, Snežana Jeremić („Jagoda u supermarketu“, „Mala noćna muzika“) i Stevan Piale („Šešir profesora Koste Vujića“, „Zvezdara“).
Sašu Gervazija poznati reditelj je inspirisao na drugačiji način, pa je „Hičkok“, prvi dugometražni film ovog reditelja, zapravo ljubavna priča o Alfreda Hičkoku i njegovoj ženi Almi Revil u toku snimanja jednog od najuticajnijih filmova svih vremena, filma „Psiho“.
Snimljen po knjizi Stivena Rebela „Alfred Hičkok i stvaranje „Psiha“, film prikazuje manje poznatu stranu života ove filmske ikone, njegov kompleksni odnos sa Almom Revil, koja je igrala glavnu ulogu u njegovom životu, uprkos rediteljevoj opsesiji „plavušama“. Izuzetno talentovana žena, Alma je bila ključni saradnik na većini Alfredovih projekata uključujući i „Psiho“, ali je zauvek ostala manje poznati deo brenda „Hičkok“.
Osim sjajne glumačke ekipe koju čine Entoni Hopkins, Helen Miren, Skarlet Johanson, Džesika Bil, Toni Kolet, Deni Hjuston i Džejms Darsi, ovaj film obeležila je i zapanjujuća sličnost Entonija Hopkinsa sa Alfredom Hičkokom. Mešavinom ekspertski primenjene protetike i velikog umeća, Oskarom nagrađeni šminker, Hauard Berger, transformisao je čuvenog glumca u legendarnog reditelja.
„Hičkok“ je premijerno prikazan na 41. FEST-u 27. februara.

Povezana vest:  Dejmonovi problemi s ulogom u Čoveku zvanom hrabrost