the host posterStefani Mejer se nada uspehu filma „Domaćin“

Spisateljica Stefani Mejer se nada da će obožavaoci njene vampirske „Sumrak“ sage biti voljni da prihvate i vanzemaljce budući da u bioskope iduće sedmice dolazi filmska adaptacija njenog romana „Domaćin“.
Ljubitelji „Sumrak sage“ sa nestrpljenjem očekuju novu filmsku adaptaciju romana Mejerove koja će se u svetskim bioskopima, uključujući i Srbiju, pojaviti 29. marta. Roman je, inače, u Srbiji objavio „Evro Đunti“.
Mejerova je na premijeri filma u Los Anđelesu rekla da novi film možda neće biti onakav kakav njeni obožavaoci očekuju.
„Ako očekuju reprizu ‘Sumraka’ onda najverovatnije neće biti oduševljeni jer film to nije. Priča je poptuno drugačija“, rekla je Mejerova Rojtersu. „Mislim da će oni koji su spremni da krenu u novu pustolovinu samnom i isprobaju nešto drugo uživati“.
Pet „Sumrak“ filmova, rađenih prema istoimenim romanima koje je takođe objavio „Evro Đunti“, bave se ljubavnom pričom vampira i tinejdžerke i na blagajnama širom sveta zaradili su više od 3,3 milijarde dolara.
„Domaćin“, filmska adaptacija istoimenog romana, smešten je u postapokaliptični svet gde vanzemaljci dolaze na zemlju i zaposedaju ljudska tela i umove.
Mejerova je rekla da već ima ideje za nastavke i izrazila nadu da će roman prerasti u trilogiju koja će biti adaptirana i za veliko platno.
U filmu, Sirša Ronan igra Melani Strajder, devojku u čije telo i um ulazi vanzemaljac po imenu Vanda.
Ronanova, pozata po ulogama u filmovima „Divne kosti“ i „Pokajanje“ rekla je da je uživala u igranju dve ličnosti.
„Zaista sam uživala u Melani jer veći deo filma zapravo igram Vandu koja je čist, smeran i lik pun razumevanja“, rekla je Ronan.
Britanski glumac Maks Ajrons, sin irske glumice Šinejd Kjuzak i engleskog glumca Džeremija Ajronsa, igra Melaninu simpatiju Džareda Houva.
Ajrons smatra da se komplikovana priča filma uklapa u više žanrova i da će biti zanimljiva i drugim gledaocima a ne samo fanovima „Sumraka“.
„U srcu to je naučnofantastični film, priča o ljudskom opstanku ali tu ima i romanse i drugih stvari za svačiji ukus“, rekao je on.
U filmu Endrua Nikola igraju i Dajana Kruger, Džejk Ejbel i Vilijam Hart.

Povezana vest:  Završeno snimanje Ustaničke ulice