twilight_eclipseTakmičenje za fanove Sumrak serijala
 
U organizaciji sa Forks Forumom, kao autorom, i New Moon Balkan forumom Twilight Srbija otvara projekat “POMRAČENJE NAD EVROPOM” kojim će, zajedno s obožavaocima, obeležiti premijeru trećeg nastavka Sumrak sage. Reč je o takmičenju kroz koje se učesnicima nudi da svoj doživljaj Pomračenja podelite sa organizatorima i ljubitaljima Sumrak serijala muzikom, rečima ili slikom. Organizatori pre svega poručuju svima da se dobro zabavite, a najsrećniji među takmičarima osvojiće zanimljive i vredne nagrade!
 
LIKOVNO TAKMIČENJE

1. Bella i Rosalie, ispovest
2. Bella i Edward, prosidba
3. Quil i Claire
4. Bella i Jacob u noci legendi (logorska vatra)
5. Bitka je gotova, dolaze Volturi….

 
Manje će se gledati sama tehnika (iako je dobru tehniku uvek lepo videti), a više maštovitost, simpatičnost, realnost prikazanog trenutka. Dozvoljene su sve tehnike, pa i fotografija “dorađene” photoshopom pod uslovom da je u celosti autorski rad.
Radove prijavljujete slanjem istih na t[email protected] s naslovom „Likovni rad – (tema)“, sa vašim username-om na forumu u e-mailu.
Broj radova po članu ograničen je na po jedan rad za svaku temu, što jednostavnije znači da svako od vas može poslati ukupno pet radova. Svakako naznačite želite li da se vaš rad objavi ukoliko vaš rad ne bude među nagrađenima. Ukoliko se predomislite iz nekog razloga rad možete povući i zameniti ga drugim iz teme, ali samo jedanput za svaki rad i to najmanje deset (10) dana pre isteka roka prijave radova!
Moderatorski tim ne učestvuje u takmičenju, niti se računa kao deo konkurencije, ali ako neko od njih poželi da napravi rad, njihoi radovi će biti objavljeni u vreme kada oni budu ocenjivali i komentirisali – vaše.
 
LITERARNO TAKMIČENJE

Povezana vest:  Premijera Šišanja 6. oktobra u Sava centru

Teme ovog takmičenja su sledeće:

1. Victoria i Riley – njihova zadnja 24 sata
2. Bree – njena priča
3. Charlie i Bill na dan bitke
4. Vatra i led, Jacobova persperktiva
5. Jasper, strateg bitke

 
U takmičenju mogu učestvovati svi registrovani članovi foruma.
– U obzir dolaze isključivo do tada ne objavljene scene.
– Napisane scene se šlju na email [email protected] kao dodatak/(attachment) u Wordu ili nekom sličnom tekst editoru) uz obaveznu naznaku na koje se takmičenje rad odnosi!
– U obzir dolaze samo gramaticki i pravopisno ispravni tekstovi, što znači da se tekstovi pisani bez ć/č, ispravnim pravopisnim znakovima (. ; , ; ! ; ? ; „“ ; … i sl.) i slično neće priznavati.
– Izgled stranice: font Times New Roman, veličina 12, klasične margine.
– Učestvovanjem u takmičenju svi automatski pristaju na objavu napisanog, u slučaju da on uđe u izbor najbolje napisanih scena. Svi ostali koji žele da njihova scena takođe bude objavljena na forumu – potrebno je to naglasiti uz slanje teksta.
– Moderatorski tim ne učestvuje u takmičenju, niti se računa kao deo konkurencije, ali ako neko od njih poželi da napiše svoju scenu, njihove napisane scene će biti objavljene u vreme kada oni budu čitali i komentirisali – vaše.
– Nakon isteka roka za predaju napisanih scena, moderatorski tim (administratori i moderatori) biraju radove za uži izbor u kojem ćete vi izabrat najbolje.
– Minimalna dužina teksta nije određena, ali recimo stranica i po u Wordu bi bila sasvim dobra, što, opet, ne znači da neko ne može napisati i pola stranice, koje će biti bolje nego pet ispisanih. Maksimalna dužina teksta je 4 stranice (par rečenica manje – više ne donosi neku veliku razliku).
 
MUZIČKO TAKMIČENJE
 
Za ovo takmičenje pripremili smo nešto drugačija pravila:

Povezana vest:  Vera Farmiga u komediji

– Dokle god se držite Pomrčine kao glavne vodilje pri smišljanju/izvođenju, slobodno izaberite po vlastitom izboru scenu koja vas najbolje nadahnjuje.
– Maksimalna dužina trajanja jednog snimka ne sme biti duža od 3 minuta.
– U obzir dolaze vokalno i/ili instrumentalni radovi, a i capella izvedbe.
– Radove šaljete na [email protected] uz obaveznu naznaku naslova takmicenja.
– Broj poslanih radova po završetku takmičenja nije ograničen.
– Ukoliko vaš rad ne uđe u uži izbor za finale, rad neće biti objavljen ukoliko naglasite da ne želite objavu, i isključivo u tom slučaju. Samom prijavom rada pristajete na objavu istoga ukoliko uže u uži izbor za finale.

Povezana vest:  Trudna Kler Dejns