Jamie FoxxJAMIE FOXX DOBITNIK NAGRADE „MTV GENERATION AWARD“ NA „2013 MTV MOVIE AWARDS“

Oskarovac i dobitnik Grammy nagrade Jamie Foxx primiće prestižnu nagradu MTV Generation Award na „2013 MTV Movie Awards“. Ova nagrada se dodeljuje glumicima za njihov iznuzetni doprinos filmskoj industriji i za godine zabavljanja MTV publike. „2013 MTV Movie Awards“ održaće se u noći između nedelje i ponedeljka, 14. na 15. april, u Kaliforniji, dok će snimak dodele na regionalnom MTV kanalu biti u utorak, 16. aprila, u 22:00.
Foxx, koji je jedna od ikona Hollywooda i kog svrstavaju među najtalentovanije i najuspešnije glumce svog vremena, nastavlja da očarava ljubitelje filma širom sveta svojim raznolikim spektrom uloga. Zahvaljujući sjajnom interpretacijom lika legendarnog Ray Charlesa u biografskom filmu „Ray“ iz 2005. godine, bio je nagrađen sa čak četiri najprestižnije nagrade za Najboljeg glumca, uključujući nagrade Oskar, Zlatni Globus, Udruženja filmskih glumaca (SAG) i BAFTA.
Na „2013 MTV Movie Awards“, Jamie Foxx je nominovan u četiri kategorije za ulogu u hvaljenom filmu Quentina Tarantina „Django Unchained“ za Najboljeg glumca, Najbolju tuču, Najbolji poljubac i Najbolji WTF momenat. Foxxov sledeći angažman biće u filmu „White House Down“ zajedno sa Channingom Tatumom i Jamesom Woodsom, a trenutno snima nastavak franšize „The Amazing Spider-Man 2“, gde se pojavlju kao zlikovac Electro.
„Kao komičar, dobitnik Oskara i Grammy nagrade, Jamie Foxx je trostruka pretnja kakav se retko viđa,“ rekao je Stephen Friedman, predsednik MTV-ja. „Jamie je očarao publiku koja ga obožava skoro dve decenije zbog njegovih nezaboravnih i sjajnih nastupa i uloga. Zbog toga ne možemo da budemo srećniji što je ove godine ovenčan i MTV Generation Awards priznanjem.“
„MTV Generation Award“ je najveća nagrada na dodeli MTV Movie Awards kojom se odaje počast glumcu za kog se smatra da podstiče MTV publiku svim svojim delima. Prethodni dobitnici ove nagrade bili su Johny Depp, Reese Witherspoon, Sandra Bullock, Ben Stiller, Adam Sandler, Mike Myers, Tom Cruise i Jim Carrey.
Will Ferrell biće prvi dobitnik potpuno nove MTV nagrade „Comedic Genius“, koju će mu uručiti Peter Dinklage, zvezda serije „Game of Thrones.“ Will je još nominovan i u kategoriji „Najbolji par na filmu“ sa Zachom Galifianakisom za film „The Campaign“.
Britanskoj glumici Emmi Watson biće uručena nagrada „MTV Trailblazer“ (MTV Predvodnik), kojom MTV odaje počast najboljim mladim glumcima koji aktivno grade svoj jedinstveni put u filmskoj industriji.
Mlada pevačica i glumica Selena Gomez po prvi put će uživo predstaviti novi singl „Come & Get It“, kao i hip hop duo Macklemore & Ryan Lewis koji će takođe prvi put će uživo izvesti novi hit „Can’t Hold Us“.
Dalje, zvezde iz hit komedije „Pitch Perfect“ Skylar Astin, Anna Camp, Esther Dean, Adam Devine, Alexis Knapp, Hana Mae Lee, Ben Platt, Brittany Snow i voditeljka dodele Rebel Wilson još jednom će se zajedno pojaviti na sceni i ukrstili snage u acappela pevanju. The Barden Bellas i Treblemakers prirediće nastup za pamćenje koji je lično osmislio režiser filma „Pitch Perfect“ Jason Moor.
Brad Pitt, Kim Kardashian, Peter Dinklage, Steve Carell, Melissa McCarthy, Zac Efron, Kerry Washington, Seth Rogen, Danny McBride, Amanda Seyfried, Chris Rock, Adam Sandler, Chris Pine, Zoe Saldana i Zachary Quinto biće prezenteri na ovogodišnjoj dodeli MTV filmskih nagrada, dok će Liam Hemsworth, zvezda filma „Hunger Games“, premijerno će predstaviti do sada neemitovani trejler za žesljno iščekivani drugi nastavak „Lionsgate Hunger Games“ filmske franšize, „The Hunger Games: Catching Fire.“

Povezana vest:  Šon Koneri svojevremeno odbio ulogu Gandalfa