veliki getsbiPremijera filma „Veliki Getsbi“ 15. maja u Sava centru

Film „Veliki Getsbi“ u režiji Baza Lurmana biće premijerno prikazan 15. maja u Sava centru, najavio je danas distributer „Tak“
Beogradska premijera najnovijeg filma reditelja poznatog po ostvarenjima „Romeo+Julija“ i „Mulen ruž“, održaće se istog dana, samo pola sata nakon evropske premijere.
Leonardo DiKaprio, Keri Maligen i Tobi Megvajer glavni su protagonisti filma baziranog na istoimenoj knjizi Skota Ficdžeralda.
Radnja se odvija na Long Ajlenu. Provincijalac Nik Karavej biva opčinjen raskošnim svetom svog suseda, Džeja Getsbija.
U potrazi za ostvarenjem svog američkog sna, Nik biva uvučen u očaravajući svet, ali svet pun iluzija, ljubavi i prevara. Uskoro će uvideti pukotine u Getsbijevom novokomponovanom bogatom životu, u kojem vrebaju opsesije, ludilo i tragedija.
Njujork 1922. godine je grad oslobođenog morala, svetlucavog džeza i kraljeva ulice.
Na filmu je radio i muzičar Šon „Džej Zi“ Karter, koji je, prema rečima distributera, iskoristio svoju specifičnu poziciju u kreiranju pop kulture današnjice i sa Lurmanom i njegovim timom na projektu radio više od dve godine.
Uspeo je da prenese senzibilitet „Ficdžeraldovog vremena džeza“ u moderni svet, mešajući džez, hip-hop i druge muzičke pravce, zahvaljujući glasovima svoje sipruge Bijonse, Ferdži, Lane del Rej.
Film „Veliki Getsbi“ biće od 16. maja na redovnom repertoaru domaćih bioskopa u 3D verziji.

Povezana vest:  Započeto snimanje novog domaćeg filma”Patuljci sa naslovnih starna”