hadzi djurovicReditelju Hadži- Aleksandru Đuroviću nagrada za najbolju režiju na „Beverlly Hills Film Festivalu“

Na upravo završenom „Beverlly Hills Film Festivalu“, Hadži-Aleksandar Đurović je dobio nagradu za najbolju režiju za film „Ljubav Dolazi Kasnije“.
Film je prikazan u čuvenom Kineskom pozorištu, na Hollywood bulevaru u Los Anđelesu, pred žirijem festivala i brojnom američkom publikom, koji su ocenjivali svaki od filmova. U zvaničnoj selekciji je prikazano oko 30 filmova iz celog sveta. Svečana dodela nagrada, održana je u poznatom hotelu „Four Seasons“ na Beverlly Hills-u, u kom odsedaju najveće zvezde i gde se održavaju velike holivudske filmske ceremonije.
U žiriju su bili značajni filmski stvaraoci, među kojima i oskarovac, glumac Džon Voit, koji je u razgovoru sa srpskim rediteljem istakao da mu se veoma dopao film i njegov rediteljski rukopis.
-Drago mi je što je publika na drugom kraju sveta, prepoznala onu univerzalnu emociju mog filma i što je moguće u Srbiji napraviti normalan film, bez političkih i socijalnih konotacija, baziran na emociji i sudbinama običnih, svakodnevnih ljudi, a da i on bude prepoznat kao vredno delo i nagrađen na ovako značajnom festivalu – kaže Đurović koji je prisutvovao svečanoj ceremoniji dodele nagrada.

Povezana vest:  Lista deset najgledanijih filmova u SAD