Okean_3dPremijera filma Svet okeana 3D u bioskopu Ušće
Naučno-popularni dokumentarac „Svet okeana 3D“ reditelja Žan-Žaka Manteloa premijerno će biti prikazan u 3D tehnici 8. aprila u bioskopu „Kolosej“, u TC Ušće u Beogradu.
U saopštenju distributerske kuće Megakom film navodi se da je samo jedan od sto stanovnika planete imao priliku da vidi svet ispod površine okeana, a da je iskustvo gledanja „Sveta okeana 3D“ najbliže iskustvu zaranjanja u okean.
-Ovaj film vodi gledaoce na uzbudljivo putovanje svetskim okeanima: ronjenje sa belim ajkulama, plivanje sa delfinima, ples sa morskim konjicima – piše u saopštenju.
Film „Svet okeana 3D“ prati putovanje kornjače kroz zanimljivi podvodni svet u potrazi za pogodnim mestom za polaganje jaja, od prvog zaranjanja u vodu, preko naselja algi pored kalifornijske obale, života koralnih grebena Australije, do voda koje zapljuskuju Meksiko i pružaju utočište hiljadama ajkula.
Svojevrsni trodimenzionalni omaž okeanima prikazuje nezaboravne prizore života ispod površine: očaravajući ples raža, otmenu povorku ajkula, neprestani lov ribe-lava, grupu mladih delfina koji se „dobacuju“ algama, zadivljujuću lepotu morskog puža i tanušnog morskog konjica, a omogućava i jedinstveni susret sa najvećim pripadnicima porodice kitova.
„Svet okeana 3D“ je prvi dugometražni dokumentarni film snimljen u potpunosti pomoću 3D tehnologije. Zahvaljujući ovoj tehnologiji, gledaoci bukvalno zaranjaju u svet nepoznatog plavetnila okeana.
Scenario za film pisali su Žan-Žak Mantelo i Fransoa Mantelo, a protogonista u filmu je Marion Kotijar.
Povezana vest:  Projekcija rusko-srpskog filma Ljube Mulmenko Dunav 24. avgusta u bioskopu Tuckwood