andja bred deca

Anđelina Džoli prvi put nakon operacije u javnosti

Nekoliko nedelja nakon što je objavila da je imala duplu mastektomiju glumica Anđelina Džoli pojavila se u javnosti prvi put u Londonu na premijeri filma u kome igra njen partner Bred Pit „World War Z“. Ona se pred novinarima zahvalila Pitu na podršci i istakla da je zadovoljna što se o temi mastektomije sada govori više nego ranije.
Kako prenose britanski mediji, Džolijeva je na crvenom tepihu u dugoj crnoj haljini blistala i razgovarala je sa novinarima.
-Osećam se sjajno, predivno, i veoma sam zahvalna Bredu za svu podršku. To mi mnogo znači. Zadovoljna sam što se sada više govori o zdravlju žena – rekla je Džolijeva.
Ona je prošlog meseca objavila da je u febraru imala dvostruku mastektomiju.
-Ne osećam se manje ženstveno – napisala je ona nakon tog zahvata. „Osećam se dobro jer sam napravila izbor, a to neće umanjiti moju ženstvenost“.
Pit je njenu odluku pozdravio i nazvao ju je „herojskom“.
Džolijeva je uradila duplu mastektomiju, nakon što je otkrila da ima naslednu mutaciju gena zbog koje je u značajno većem riziku da oboli od raka dojke i jajnika Majka glumice Maršelin Bertran umrla je od raka jajnika u 56. godini, a njena tetka preminula je prošlog meseca od raka dojke.

Povezana vest:  Počast Hjustonovima na festivalu TCM