Danijel Dej Luis u LinkolnuSpilberg i Dej-Luis ponovo zajedno na filmu?

Nakon „Linkolna“, Stiven Spilberg i Danijel Dej-Luis razmišljaju da ponovo rade zajedno, ovog puta na filmskoj adaptaciji romana „Thank You For Your Service“, o teškoj reintegraciji veterana iračkog rata u američko društvo.
Postoji velika mogućnost da Spilberg i Dej-Luis repriziraju saradnju sa snimanja istorijske drame „Linkoln“, za koju je britanski glumac osvojio Zlatni globus i Oskara za ulogu američkog političara i državnika.
Iako zasad ništa nije potvrđeno, sajt Deadline piše da je američki reditelj zainteresovan da snimi film o vojnicima koji po povratku iz Iraka pate od sindroma posttraumatičnog stresa.
Film bi bio adaptacija romana „Thank You For Your Service“ Dejvida Finkela čija je autorska prava studio Drimvorks otkupio u martu 2013, pre nego što je i objavljen.
Finkel je novinar Vošington posta koji je poznat po tome što je pratio elitne vojnike više od godinu dana tokom rata u Iraku. Iz tog iskustva je napisao knjigu „The Good Soldiers“ (2009).
Četiri godine kasnije pratio je povratak vojnika u SAD i njihovu reitegraciju u društvo.
Dej-Luis je, po svenu sudeći, prvi Spilbergov izbor za ulogu jednog od veterana.
Scenario za ovaj film biće poveren Džejsonu Dinu Holu, jednom od trenutno najperspektivnijih holivudskih scenarista i autoru scenarija novog Spilbergovog filma „American Sniper“ u kojem glavnu ulogu tumači Bredli Kuper.

Povezana vest:  „Mamonga“ Stefana Maleševića u takmičarskom programu East of the West festivala u Karlovim Varima