Blockbuster otvaranjeSinoć otvorena prva letnja revija filmskih hitova „Blockbuster“, „Vatrena trka“, „Samo bog prašta“ i „Poziv“ večeras na programu

Komedijom „Mlađi referenti“ sinoć je otvorena prva letnja revija filmskih hitova „Blockbuster“, koja će trajati do 19. juna u Beogradu, Novom Sadu i Nišu. Oven Vilson i Vins Von, koji igraju glavne uloge u filmu, najsmejali su publiku pričom o generacijskim razlikama i suočavanju sa modernom tehnologijom.
Večeras, na programu su filmovi „Vatrena trka“,“Samo bog prašta“ i „Poziv“. Danijel Kalparsoro, reditelj filma „Vatrena trka“, predstaviće se posetiocima revije u Sava centru na početku projekcije u 18:30h. „Vatrena trka“ je priča o eksplozivnom ljubavnom trouglu koji čine konobarica, njen dečko i ljubavnik, umešani u pljačke i ilegalne trke kolima. U filmu igraju Aleks Gonzales (X-Men: prva klasa) i Adrijana Ugarte, perspektivna španska glumica.
Novo ostvarenje Nikolasa Vindinga Refna, triler „Samo bog prašta“, sa Rajanom Goslingom i Kristin Skot Tomas u glavnim ulogama, na programu je od 20:30h. Gosling igra Džulijana, krijumčara droge, koji živi opasnim životom na ulicama Bankoka. Stvari se još više komplikuju kada njegova majka zatraži da pronađe i kazni odgovorne za ubistvo njegovog brata. Film je premijerno bio prikazan na 66. Kanskom festivalu, gde se našao u trci za Zlatnu palmu.
„Poziv“, triler Breda Andersona sa Hali Beri u glavnoj ulozi, biće prikazan u 22:30h. Kada Džordan, veteranka hitne službe, primi poziv od tinejdžerke koja je upravo oteta, shvata da se mora suočiti sa ubicom iz prošlosti kako bi spasila život nedužne devojčice.
Danas i sutra, na programu revije od 12 i 14h, naći će se sinhronizovani animirani filmovi „Kruds“ i „Čuvari tajnog kralljevstva“. Posetioce „Blockbuster-a“ sutra očekuju kontroverzna biografska drama Majkla Vinterbotoma „Lice ljubavi“, novo ostvarenje Pedra Almodovara „Slučajni ljubavnici“ i psihološki triler Stivena Soderberga „Neželjeno dejstvo“.

Povezana vest:  Marković: u budžetu nema novca za filmske projekte

Blockbuster otvaranje 1
Tokom trajanja revije u holu ispred Velike dvorane, publika će moći da pogleda izložbu „Elizabet Tejlor perom Politike“,koju su povodom projekcije obnovljene i remasterizovane verzije spektakla „Kleopatra“ priredili dnevni list „Politika“ i „MCF MegaCom Film“.
Zabavan sadržaj obezbedila je i kompanija Samsung, sponzor revije „Blockbuster“. Kroz interesantne aktivacije, posetioci revije mogu da iskuse najnoviju Samsung tehnologiju i upoznaju se sa aktuelnom ponudom ove kompanije – telefonima, tabletima i televizorima poslednje generacije.

Povezana vest:  Sijena Miler, posle bebe veridba!