eastalgia 1354098989Festival evropskog filma Palić i u Beogradu

U ovogodišnjem Festivalu evropskog filma Palić imaće priliku da uživaju i Beograđani jer će u bioskopu „Fontana“ biti predstavljen interesantan izbor filmova sa ovogodišnjeg Festivala. Zahvaljujući Bioskopu „Fontana“ i Produkcijskoj kući „Art & Popcorn“, deset filmova iz tri programa biće prikazano u Bioskopu „Fontana“ od 16. do 20. jula.

Raspored

16.07. 19 SIENIAWKA (selekcija „Paralele i sudari“)
16.07. 21 ARAF (selekcija „Novi turski film“)
17.07. 19h OF SNAILS AND MEN (Glavni takmičarski program)
17.07. 21h DOMESTIC (selekcija „Paralele i sudari“)
18.07. 19h THE ARBITER (selekcija „Paralele i sudari“)
18.07. 21h EAT SLEAP DIE (Glavni takmičarski program)
19.07. 19h LOSER’S CLUB (selekcija „Novi turski film“)
19.07. 21h A LONG AND HAPPY LIFE (Glavni takmičarski program)
20.07. 19h MOVE (Glavni takmičarski program)
20.07. 21h EASTALGIA (selekcija „Paralele i sudari“)

Povezana vest:  Nova saradnja DiKaprija i Džejmija Foksa

Cena ulaznice je 250 dinara.

Dvadeseto jubilarno izdanje Festivala evropskog filma Palić svečano je otvorio u subotu, 13. jula, na Letnjoj pozornici na Paliću proslavljeni ruski režiser i glumac Nikita Mihalkov, koji je uz jednog od najvećih domaćih filmskih stvaralaca Emira Kusturicu ovogodišnji dobitnik prestižne nagrade „Aleksandar Lifka“.
Festival evropskog filma Palić, jedan od najznačajnijih filmskih festivala evropskog filma, održaće se od 13. do 19. jula na više lokacija u fenomenalnom prirodnom okruženju kraj jezera Palić i u Subotici. Sa velikim zadovoljstvom, Festival će ove godine ugostiti preko 100 uvaženih gostiju iz cele Evrope.
Evropska filmska akademija (EFA) odlučila je da ove godine susrete filmskih stvaralaca iz cele Evrope poznate kao „A Sunday in the Country“ organizuje u saradnji sa Festivalom evropskog filma Palić, a jedan od prisutnih biće i čuveni irski reditelj Jim Sheridan.
Na čudesnoj Letnjoj pozornici koja se nalazi u centru rustičnog parka kraj Palićkog jezera i važi za jedan od najlepših bioskopa na otvorenom u celoj Srbiji, biće i ove godine prikazana najrelevantnija evropska ostvarenja u Glavnom takmičarskom programu.
Festival je otvorilo ostvarenje „Kongres“ Arija Folmana – veoma zanimljiv spoj animacije i igranog filma za koji se slobodno može reći da predstavlja vizuelni spektakl. U Glavnom takmičarskom programu biće prikazan i izuzetno popularan rumunski film „O puževima i ljudima“, ostvarenje „Dug i srećan život“ jednog od najznačajnjih novih ruskih reditelja – Borisa Khlebnikova, kao i „Krugovi“ Srdana Golubovića, koji je nedavno uvršten u službenu selekciju Nagrade LUX 2013, kao jedan od 10 naslova koji promovišu bogatstvo, raznolikost i izvrsnost evropskog filma, a koju dodeljuje Evropski parlament.

Povezana vest:  „Niko i put ka zvezdama“ stiže u bioskope