dacic_na_snimanju_filmaDačić na snimanju filma Koriolan
Zamenik premijera i ministar unutrašnjih poslova Ivica Dačić prisustvovao je u subotu snimanju filma „Koriolan“ u režiji Ralfa Fajnsa na jednoj od lokacija u Beogradu, saopštilo je Ministarstvo unutrašnjih poslova (MUP).
Poznati glumac ranije je snimio pojedine scene u prostorijama u Palati „Srbija“, a predviđeno je da se snima i u prostorijama fabrike Industrije motora i traktora (IMT) u Beogradu.
Nekoliko scena nedavno je snimljeno i ispred Doma Narodne skupštine u Beogradu.
Film „Koriolan“ je moderna verzija Šekspirovog dela, u kojem je Fajns glavni junak, ali i režiser.
Glumac i reditelj Fajns, producent Frank Hildebrand i scenograf Mark Gerati obišli su ranije u Beogradu nekoliko lokacija, među kojima su i Stari dvor, nova i stara zgrada Narodne banke, hotel ‑Jugoslavija.
Kako se podseća, tokom prošlogodišnje posete Ralfa Fajnsa, ministar Dačić je u razgovoru s njim naglasio da će MUP Srbije u potpunosti podržati Fajnsov projekat jer je to odlična prilika za promovisanje Srbije na međunarodnom filmskom tržištu.
Snimanje filma je počelo 14. marta, a filmski budžet je 20 miliona dolara od čega je predviđeno da u Srbiji bude potrošeno četiri miliona.
Ministarstvo unutrašnjih poslova je od početka snimanja filma već iznajmljivalo opremu, vozila, ljudstvo i oružje srpskih specijalnih jedinica.
Povezana vest:  Predstavljamo vam žiri Glavnog takmičarskog programa 45. FEST-a!