the-hurt-locker-11Premijera filma Katanac za bol 14. april u Koloseju Multiplex
Ratna drama Ketrin Bigelou „Katanac za bol“ (The Hurt Locker), ovogodišnji dobitnik šest Oskara, premijerno će biti prikazana u sredu, 14. aprila u bioskopu Kolosej Multiplex od 20.30.
„Katanac za bol“ je napeta priča o timu pirotehničara, dobrovoljaca koji rade na jednom od najopasnijih mesta na svetu. Tri llana EOD jedinice bori se protiv pobunjenika i jedan protiv drugog, dok tragaju za bombama na ulicama Bagdada, želeći da učine grad sigurnijim mestom i za Iraance i za Amerikance. Njihova misija je jasna – da zaštite i sačuvaju – ali to je sve, samo ne lako, jer je mogućnost greške ravna nuli. Ovaj napeti pogled na napore jedinice i opasnosti sa kojom se suočavaju baziran je na iskustvu novinara i scenariste Marka Boala koji je neko vreme boravio sa specijalnom jedinicom u Iraku.
Glavnu ulogu tumači Jeremy Renner (Dahmer, The Assassination of Jesse James), a pored njega igraju i Anthony Mackie (Half Nelson, We Are Marshall), Brian Geraghty (We Are Marshall, Jarhead), Ralph Fiennes, Guy Pearce, David Morse i drugi u filmu koji kombinuje strahovitu realističnu akciju sa intimnom ljudskom dramom kako bi portretisao vojničku psihologiju i visoki rizik profesije u kojoj se dobrovoljci suočavaju sa smrtonosnim situacijama. „Katanac za bol“ je na redovnom bioskopskom repertoaru od 15. aprila.
Povezana vest:  ''Oz: veliki i moćni'' debitovao sa 80,3 miliona dolara