Ben-Affleck-the-town

Ben Aflek je novi Betmen

Holivudski glumac i reditelj Ben Aflek igraće Betmena u nastavku filma „Čovek od čelika“ gde će se, prvi put, Supermen i Mračni vitez sukobiti, prenose svi svetski mediji. Studio „Vorner“ saopštio je juče da će 41-godišnji Aflek igrati povučenog milijardera Brusa Vejna/Betmena, u nastavku filma Zeka Snajdera „Čovek od čelika“ koji bi u bioskope trebalo da stigne 2015. i u kome Supermena igra britanski glumac Henri Kavil.
-Znali smo da nam je potreban izvanredan glumac koji bi mogao da preuzme na sebe jednog od najpopularnijih super heroja DC Komiksa i Ben Aflek se savršeno uklopio u tu sliku. Njegova izvanredna karijera dokaz je njegovog talenta i znamo da će on i Zek dati novu dimenziju ovom liku – rekao je predsedavajući kreativnog odeljenja „Vornera“ Greg Silvermen.
Snajder je ranije saopštio da će se dvojica čuvenih superheroja sukobiti u nastavku njegovog filma.
-Sukob Betmena i Supermena prevazilazi mitološke razmere jer su njih dvojica najveći superheroji na svetu – rekao je Snajder u julu na konfenciji pop kulture Komik Kon u San Dijegu.
Njegov „Čovek od čelika“ pokazao se kao uspešan pokušaj oživljavanja Supermen franšize sa zaradom od 650 miliona dolara. Još uvek neimenovani nastavak u bioskope stiže 17. jula 2015. i u njemu će svoje uloge reprizirati 30-godišnji Kavil, Ejmi Adams, Lorens Fišburn i Dajan Lejn.
Betmena su pre Afleka igrali Majkl Kiton, Džordž Kluni, Val Kilmer i nedavno, u trilgiji Kristofera Nolana, Kristijan Bejl.
Nolanova trilogija pružila je mračniji i kompleksniji portret Betmena i od 2005. do 2012. u bioskopima je zaradila preko dve milijarde dolara. Aflek, koji je režirao i igrao u filmu „Argo“ koji je dobio Oskara za najbolji film igra u filmu „Rizična igra“ koji u beogradske bioskope stiže u septembru.

Povezana vest:  Stiže film za koji se na FESTu tražila karta više - "Optužena" od 28. marta u bioskopima