Ben AffleckMnogi nezadovoljni izborom Afleka za Betmena

Izbor glumca Bena Afleka da se nađe u ulozi Betmena nakon Kristijana Bejla izazvao je negodovanja kod mnogih fanova ovog strip i filmskog junaka, koji su pokrenuli mnogobrojne peticije na društvenim mrežama i internet sajtovima da se kasting za ulogu ponovi.
Studio „Vorner bros“ saopštio je u četvrtak da će Aflek biti naredni Brus Vejn/Betmen.
Aflek će kao Betmen debitovati 2015. godine u nastavku filma „Čovek od čelika“ gde će se, prvi put, Supermen i Mračni vitez sukobiti, a koga će režirati Zek Snajder. Supermena će igrati britanski glumac Henri Kavil.
U ulozi Betmena do sad su bili Majkl Kiton, Val Kilmer, Džordž Kluni i Kristijan Bejl.
Fanovi nisu zadovoljni izborom Afleka i sa više od 20.000 potpisa na sajtu ćange.org pozivaju studio „Vorner“ da zameni 41-godišnjeg glumca.
-Njegove glumačke sposobnosti nisu ni blizu da bi dočarao lik Brusa Vejna. On nije izgrađen niti je za ulogu Betmena – navodi se u peticiji i nastavlja: -On nije ni blizu akcionoj zvezdi. Molimo vas nađite nekog drugog.
Na tviteru su glavni haš tagovi #BoljiBetmenNegoBenAflek. Mnogi su počeli da predlažu razno-razne glumce od Džoša Brolina do Meta Dejmona, a u svemu tome našlo se i ime Meril Strip, prenosi AFP.
Neki su pak branili ovaj izbor, uključujući profesora psihologije i autora knjige „Batman and Psychology: A Dark and Stormy Knight“ (Betmen i psihologija: Mračni i olujni vitez) Trevisa Lengleja.
-Samo se setite onoga ‘Majkl Kiton ne može da igra Betmena’, ‘Hit Ledžer ne može da igra Džokera’, ‘En Hatavej ne može da igra Ženu mačku’ – napisao je on na tviteru, misleći na prethodne kastigne za uloge u filmovima o Betmenu.

Povezana vest:  Beton Mahala na Filmstreetu