the-butler-poster01The Butler i dalje sa najvećom zaradom na blagajnama u SAD

Film reditelja Li Danijelsa „The Butler“ (Batler) drugu nedelju za redom beleži najveću zaradu na blagajnama širom SAD-a.
Drama, čija je radnja bazirana na životnoj priči o batleru Sesilu Gejnsu koji je radio u Beloj kući od 1952. do 1986. godine, beleži u drugoj nedelji prikazivanja na blagajnama zaradu od 17 miliona dolara, prenele su svetske agencije.
Kritičari su od premijere filma hvalili glumu Foresta Vitakera koji se našao u glavnoj ulozi, kao i voditeljke Opre Vinfri koja se našla u ulozi batlerove žene i tako dali rani nagoveštaj da bi oni mogli da se nađu u trci za nagradu Oskar.
Komedija „Mi smo Milerovi“ po zaradi se „popela“ sa trećeg na drugo mesto sa zaradom 13,5 miliona od prodaje ulaznica.
„Instrument smrti: Grad kostiju“, tinejdžerska romansa o devojci koja otkriva mračnu prošlost svoje porodice, debitovala je na trećem mestu sa zaradom od 9,3 miliona dolara, a u prvoj nedelji prikazivanja na četvrtom mestu boks ofisa našao se film „The World’s End“ sa zaradom od 8,9 miliona dolara, dok se na petom mestu našla akciona animirana komedija „Avioni“, koja je ostvarila zaradu od 8,6 miliona dolara.

Povezana vest:  Men's night u bioskopima "Cineplexx" 3. oktobra