Prisoners-Hugh-JackmanHju Džekmen o trileru „Zatvorenici“ : Priča me je držala na ivici sedišta

Hju Džekmen igra glavnu ulogu u trileru „Zatvorenici“ kanadskog reditelja Denisa Vilenuva, koji važi za ozbiljnog kandidata za Oskara. Ovaj glumac, poznat po talentu i raznovrsnim ulogama u karijeri, ovaj put je otac koji uzima pravdu u svoje ruke pošto mu je ćerka oteta.
-Samo čitanje scenarija me je učinilo jako nervoznim – rekao je Džekmen I nastavio: – To je na neki način klasičan triler, ali kako film odmiče, neprestano vas podstiče na razmišljanje. Scenario je kružio neko vreme, ali nisam potpisao ugovor dok za reditelja nije postavljen Denis Vilnev. Priča ima elemente klasičnog trilera, dok sam je čitao prvi put držala me je na ivici sedišta. Ali je takođe kompleksna, i znao sam da nam je potreban reditelj posebnmog senzibiliteta koji može da iskoristi taj potencijal i naglasi dramu i sjajnu priču.
Džekmen je počeo sa snimanjem „Zatvorenika“ odmah nakon uloge u „Vulverinu“, dok je paralelno radio i na filmu „X-men: Dani prošlosti“. „Snimio sam četiri filma zaredom,“ rekao je Džekmen. „U Australiji postoji izraz ‘živiš u kućici za pse’, a to je upravo život koji trenutno živim i od kog mi treba odmor.“
„Holivud riporter“ o filmu piše: „Džekmen radi nešto što bi moglo da bude njegova najjača i najubedljivija uloga u karijeri. Kako napreduje film, uviđamo da je Keler mnogo složeniji nego mačo lovac sa početka. Kao lečeni alkoholičar i ne baš savršen suprug, on preuzimanje zakona u svoje ruke doživljava kao način da nadoknadi duboko ukorenjen osećaj neadekvatnosti. Džekman baca svetlo na konfliktnu prirodu svog lika bez bilo kakve molbe za naklonošću.“
Denis Vilnev, poznati kanadski reditelj i scenarista, jedan je od najboljih kanadskih reditelja. Dobitnik je trostruke nagrade Kanadske akademije za filmsku i televizijsku umetnost, a svetskoj javnosti postao je poznat kada je njegov film „Blizanci“ (Incendies) nominovan za Oskara za najbolji strani film 2011. godine.
Njegov novi film kritičari opisuju kao kombinaciju ostvarenja „Kad jaganjci utihnu“ i „Mistične reke“.

Povezana vest:  Završeno snimanje Ustaničke ulice