Prisoners B2Triler „Zatvorenici“ premijerno sutra u Sava centru

Triler „Zatvorenici“, ostvarenje jednog od najboljih kanadskih reditelja, Denisa Vilneva, premijerno će biti prikazan 18. septembra u Sava centru u 20:30.
Nakon premijere na festivalima u Torontu i Teluridu, „Zatvorenici“ se pominju kao jedan od ozbiljnih kandidata u trci za Oskara. Hju Džekmen igra oca koji odlučuje da uzme pravdu u svoje ruke nakon što policija ne uspeva da pronađe njegovu kidnapovanu ćerku. Pri tome se sukobljava sa mladim detektivom, koga igra Džejk Džilenhal. Mlada zvezda Pol Dejno (Mala mis Sanšajn, Nevine laži, Rubi Sparks) igra osumnjičenog za otmicu.
Skot Foundas, filmski kritičar magazina „Varajeti“, opisao je fim kao „opčinjavajuć, senzacionalan triler sa složenom pričom, koji kombinuje najbolje od žanra sa suštinskom, zrelom dramom na način na koji to Holivud više ne radi.“ On je izdvojio i posebno pohvalio Hjua Džekmena koji uspešno „projektuje čvrstog Amerikanca, čoveka na vrhuncu, čiji je dom njegov zamak, koji vidi sebe kao zaštitnika porodice. U pitanju je uloga bez sujete ili želje da se dopadne publici“.
Kritičar u „Holivud riporteru“, Stiven Farber, piše: „Džekmen radi nešto što bi moglo da bude njegova najjača i najubedljivija uloga u karijeri. Kako napreduje film, uviđamo da je Keler mnogo složeniji nego mačo lovac sa početka. Kao lečeni alkoholičar i ne baš savršen suprug, on to što preuzima zakona u svoje ruke doživljava kao način da nadoknadi duboko ukorenjen osećaj neadekvatnosti. Džekman baca svetlo na konfliktnu prirodu svog lika, bez bilo kakve molbe za naklonošću.“
Denis Vilnev, poznati kanadski reditelj i scenarista, jedan je od najboljih kanadskih reditelja. Dobitnik je trostruke nagrade Kanadske akademije za filmsku i televizijsku umetnost, a svetskoj javnosti postao je poznat kada je njegov film „Blizanci“ (Incendies) nominovan za Oskara za najbolji strani film 2011. godine.

Povezana vest:  Rade Šerbedžija dobitnik Nagrade „Aleksandar Lifka“