Keri 3

„Kapetan Filips“ i „Keri“ u novembru u bioskopima

Filmovi „Kapetan Filips“, „Keri“, „Bitka godine“ i „Plan Bekstva“ stižu u domaće bioskope u novembru, u distribuciji kuće „Tak“.
„Kapetan Filips“, koji će na redovnom repertoaru bioskopa biti od 14. novembra, prikaz je stvarnog događaja iz 2009. godine, kada su somalijski pirati oteli američki teretni brod „Merks Alabama“.
Viđen kroz objektiv reditelja Pola Gringrasa, ovo je uzbudljiv triler, ali i složeni portret različitih efekata globalizacije. Film se fokusira na odnos između kapetana broda, Ričarda Filipsa i vođe pitrata iz Somalije, Muse.
Glavne uloge igraju Oskarom dvostruko nagrađivani Tom Henks, Barkhard Abdi, Ketrin Kiner, Maks Martini.
Nova verzija filmske adaptacije bestselera Stivena Kinga – „Keri“, u režiji Kimberli Pirs, sa Džulijan Mur i Kloi Grej Morec u glavnim ulogama, stiže u bioskope 21. novembra.
U ovoj horor drami stidljiva devojka, Keri Vajt, odbačena od strane svojih vršnjaka i zlostavljana od strane labilne i duboko religiozne majke, oslobađa svoje telekinetičke moći i teroriše mali grad u kome živi.
„Bitka godine“ Bensona Lija o Olimpijadi u brejk densu publika će gledati od 28. novembra.
Prema sinopsisu hip hop mogul iz Los Anđelesa želi da vrati svoju zemlju na sam vrh i za trenera svog tima angažuje prijatelja, bivšeg košarkaškog trenera kako bi napravio tim koji će pobediti. Igraju Džoš Pek, Džoš Holovej, Kris Braun i drugi.
Akcija „Plan Bekstva“ Mikaela Hafstrema, sa Silvesterom Staloneom, Arnoldom Švarcenegerom i Fifti Sentom, takođe počinje da se prikazuje 28. novembra.
Priča prati zatvorskog projektanta koji se našao iza rešetaka zatvora, u čijoj gradnji je učestvovao i svo svoje znanje i umeće moraće da iskoristi kako bi uspeo da pobegne.

Povezana vest:  Zvezda serije „Igra prestola” u novom hororu Pozivnica za pakao