DM2-Logo„Univerzal“ predložio da Ejdus učestvuje u sinhronizaciji filma „Grozan ja 2“

Sinhronizovani animirani film „Grozan ja 2“ biće premijerno prikazan 27. septembra u bioskopu „Sinepleks“, a holivudski studio „Univerzal“ predložio je da jednom od likova glas pozajmi priznati srpski glumac Predrag Ejdus.
Reditelj sinhronizacije na srpski jezik Milan Antonić rekao je na današnjoj konferenciji za novinare u „MekDonalds“-u da su imali problema da pronađu glumca koji će pozajmiti glas Sajlasu Ovnoguzu, super špijunu čije prezime daje povoda za beskrajne šale Malcima, pa su im u studiju „Univerzal“ predložili da to bude Ejdus.
Antonić je objasnio da kada se radi sinhronizacija organizuje se kasting za glumce, ali konačnu odluku donosi studio čiji je film, u ovom slučaju „Univerzal“.
-‘Univerzal’ čuva u svojoj arhivi spisak svih glumaca koje smo im slali za sve prethodne filmove i kada smo se mi našli u nedoumici oko Sajlasa, oni su nam predložili da to bude Ejdus. Ja sam onda pozvao Ejdusa i rekao da su za njega čuli u Holivudu – kazao je Antonić.
„Grozan ja 2“ reditelja Krisa Renoa i Pjera Kofina je nastavak priče o super zlikovcu Gruu čiji su život iz korena promenile tri devojčice, i sada dolazi u situaciju da sa svojom partnerkom Lusi mora da otkrije počinioce spektakularnih zločina.
U sinhronizaciji učestvovali su i Nebojša Dugalić (Gru), Mina Lazarević (Lusi), Marko Marković (Antonio), Marko Živić (Eduardo Perez), Rusmir Agačević Rus (Dr Nefario), Milan Tubić (Flojd Orlokosić) i najmlađi Mina Nenadović (Margo), Milica Matejić (Edit), Tinja Damnjanović (Agnes).
Dugalić se podsetio da je kao dete sa velikom strašću čekao 19.15 sati kada je bio jedini crtani film koji se mogao gledati i od tada mu je „glavna glumačka želja“, iako nije znao da će se baviti glumom, da „nahuje (nasnimava) crtaće“.
-Drago mi je da se to dogodilo baš sa ovim crtanim filmom. Ta uloga je beskrajno inspirativna sa velikom amplitudom stanja, emocija, sutuacija, karakterno beskrajno iznijansiran lik i zahteva specifičnu vrstu transformacije koja nije uobičajna u redovnom bavljenju glumačkim poslovima – istakao je Dugalić, ocenivši da animirani likovi često znaju da budu „življi od nas samih“.
Lazarević, koja obožava da gleda i radi animirane filmove, kaže da su oni „odličan poligon za igru i specifičan način bavljenja glumom, jer se oslanjate pre svega na glas kojim treba da dočarate sve ostalo“.
-Imam veliko iskustvo u radu na crtaćima i celo moje iskustvo pomoglo mi je da ovaj crtani uradim za mnogo duže vreme nego što inače radim crtaće da bih postigla sve nijanse i amplitude koje Lusi poseduje. Zainatila sam se i mislim da smo našli pravu meru da pogodimo njen karakter – rekla je ona.
Film će od 28. septembra, u distribuciji kuće „Taramaunt“, biti na redovnom repertoaru domaćih bioskopa.
Igračke insirisane glavnim likovima od 4. oktobra naći će se u ponudi „MekDonalds“ restorana u svakom „Happy Meal“ obroku, a građani koji danas i sutra u „Maxi“ supermarketima kupe „Premia“ sokove i „Premia“ konditore u vrednosti od 300 dinara, dobiće vaučer za projekciju „Grozan ja 2“, raspored časova i bojanku.

Povezana vest:  Prirodna svetlost” Deneša Nađa i „Čuvar brata svojega” Ferita Karahana sutra na programu Festivala evropskog filma Palić