gravitacija 1

Bulok: „Gravitacija“ je moja najbolja životna odluka

Glumica Sandra Bulok rekla je da to što je snimila film „Gravitacija“ meksičkog reditelja Alfonsa Kuarona je „najbolja odluka koju je napravila u životu“. Bulok tumači lik dr Rajan Stoun, na njenoj prvoj misiji u kosmosu, koju predvodi iskusni astronaut Met Kovalski (Džordž Kluni), ali na njihovom putu događa se velika katastrofa, njihova letilica biva uništena i njih dvoje ostaju potpuno sami, da plutaju kroz mračan i neistražen prostor. 
Zaglušujuća tišina im otkriva da su izgubili svaku vezu sa Zemljom, a time i šansu da budu spaseni. Dok strah prerasta u paniku, svaki udah podrazumeva da se smanjuju i zalihe kiseonika, a jedini spas može da bude samo još dublje uvlačenje u zastrašujući beskraj.
-Ono što sam izvukla lično iz ovoga nadmašuje sve ostalo – rekla je Bulokova AP-u.

Povezana vest:  Pogledajte premijerno trejler filma “Muškarci koji mrze žene”!

-Drago mi je što sam upoznala Alfonsa, koji me je naveo da kažem: Ok, dozvolite mi da ispitam da li ja ovo mogu.
Prioritet glumice je da provede vreme sa svojim sinom Luisom, koji sada ima tri godine, a Kuaron ju je uverio da joj neće ništa nedostajati tokom snimanja filma.
-To je bilo sjajno vreme za mog sina. Nisam mu nedostajala. Ako mu budem nedostajala, neću vam biti od koristi – ispričala je glumica šta je rekla Kuaronu i producentima.
„Gravitacija“ je naišla na pozitivne kritike i dobre reakcije na Filmskim festivalima u Veneciji i Torontu. Kritike kažu da bi ona verovatno mogla da dobije nominaciju za Oskara za najbolju glavnu glumicu. Njujorška premijera ovog filma održana je sinoć, a Kuaronovo ostvarenje je od sutra na bioskopskim repertoarima, saopštio je domaći distributer „Tak“.

Povezana vest:  "Partizanski film" Igora Stoimenova na "Beldoksu"