Zena_sa _slomljenim_nosemFilm „Žena sa slomljenim nosem“ premijerno na festivalu Cinema City!
Film „Žena sa slomljenim nosem“ Srđana Koljevića biće premijerno prikazan na festivalu Cinema City koji se održava od 5. do 12. juna 2010. godine u Novom Sadu. Ljubavna priča o prevazilaženju emotivnih povreda iz prošlosti, kroz neke naizgled nemoguće ljubavi, biće prikazana u okviru takmičarske selekcije „Nacionalna klasa“, u konkurenciji za nagrade festivala za domaći fim.
Novo ostvarenje poznatog domaćeg scenariste i reditelja Srđana Koljevića otkriva nam junake koji kroz nemoguće ljubavi koje im se dešavaju spašavaju živote. Neobičan zaplet počinje kada mlada žena sa slomljenim nosem (Nada Šargin) izlazi iz taksija u saobraćajnoj gužvi na mostu, i baci se u reku. U taksiju ostaje beba. Ovaj događaj izazvaće lanac reakcija troje očevidaca, koji će na različite načine promeniti njihove živote. Taksista mizantrop (Nebojša Glogovac), ostavljen sa bebom, počinje da se bori za život Žene sa slomljenim nosem. Mlada profesorka (Anica Dobra) suočena sa zaljubljenošću tinejdžera (Nikola Rakočević) uspeva da prevaziđe svoju životnu traumu…Neobična apotekarka (Branka Katić) napušta verenika otkrivajući da je brat njene prve ljubavi, možda onaj pravi…
anica_dobra_zena-sa_slomljenim_nosemU sudarima sa nemogućim ljubavima, ljudi spašavaju jedni druge, prevazilaze emocionalne ožiljke, i ponovo otkrivaju prave razloge za život…
-Želeo sam da napravim film koji nudi pozitivnu energiju, pri tom ne zatvarajući oči pred stvarnošću. Film o pozitivnoj energiji ljubavi, makar bila i nemoguća… Film o Beogradu danas, o ljudima zaglavljenim u saobraćajnoj gužvi na Brankovom mostu, ljudima koji pokušavaju da srede svoje emotivno rasturene živote.  Priča je prepletena i povezana kao gradski ’roud muvi’, a Beograd je slikan na nov, pomalo drugačiji način. Bliskost sa likovima, uz dozu humora, bila nam je najvažnija – kaže reditelj i scenarista filma, Srđan Koljević.
Sjajnu glumačku postavku filma čine Nebojša Glogovac, Branka Katić, Anica Dobra, Nada Šargin, Vuk Kostić, Jasna Žalica, Nikola Rakočević, Dara Džokić, Vojin Ćetković, Srđan Todorović, Ljubomir Bandović i mnogi drugi. Ovo je i prvi film u kom se dve velike zvezde srpskog filma, Anica Dobra i Branka Katić, pojavljuju zajedno. Direktor fotografije filma je Goran Volarević, za montažu je bio zadužen Marko Glušac, za scenografiju Zorana Petrov i Lana Prolić, a za kostim Nebojša Lipanović. Producenti filma „Žena sa slomljenim nosem“ su kuće Baš Čelik iz Srbije i Neue Mediopolis GMBH iz Nemačke.
branka_katic_zena_sa_slomljenim_nosemSrđan Koljević jedan je od najaktivnijih scenarista u regionu. „Žena sa slomljenim nosem“ je drugi film koji režirao, nakon rediteljskog debija „Sivi kamion crvene boje“ (2004) koji je osvojio 11 međunarodnih nagrada. Bio je scenarista ili ko-scenarista 10 igranih filmova među kojima su nagrađivana ostvarenja „Klopka“, „Ljubav i drugi zločini“, Stršljen, i „Kaži zašto me ostavi“.
Nacionalna klasa
„Nacionalna klasa“ jedna je od tri glavne takmičarske selekcije na Festivalu filma i medija Cinema City koja će predstaviti ekskluzivne premijere i filmove domaćih autora koji su snimljeni tokom 2009. i 2010. godine. Selekcija „Nacionalna klasa“ privlačila je veliku pažnju posetilaca festivala proteklih godina, a publika će i ove godine imati priliku da pozdravi  ekipe domaćih filmova.
Nagradu za najbolji domaći film 2008. godine na Festivalu Cinema City osvojio je film Stefana Arsenijevića „Ljubav i drugi zločini“, a 2009. tu nagradu je osvojio film „Obični ljudi“ reditelja Vladimira Perišića.
Cinema City od 5. do 12. juna u Novom Sadu
Internacionalni Festival filma i medija Cinema City održaće se od 5. do 12. juna 2010. u Novom Sadu. Tokom osam dana Novi Sad će ponovo postati grad – festival, sa bogatim filmskim, muzičkim i akademskim programima. Novo izdanje Cinema City festivala obeležiće brojni noviteti u organizaciji, kao i premijere domaćih i stranih filmova i ugledni gosti iz sveta filma. Filmski program festivala predstaviće 14 selekcija domaće i strane produkcije, sa tri takmičarske selekcije i brojnim retrospektivama.  Preko 150 filmova, više od sto premijera prikazivaće se u 4 zatvorena i 3 open air bioskopa, a festival dodeljuje 20 nagrada za domaći, internacionalni i niskobudžetni film.
Povezana vest:  Film „Vojna akademija 3 – novi početak" premijerno 8. novembra u SAVA CENTRU, 09. novembra u novom bioskopu - CINEPLEXX NIŠ, 10. novembra u ARENI CINEPLEX u Novom Sadu